onsdag 19 december 2007

Bland det bästa vi gjort...

Efter sommaren förra året satte vi in en kakelugn i vårt hus. En rejäl pjäs som väger drygt ett ton, så vi var tvungna att börja med att bygga upp ett fundament i grunden. Visst kändes det lite olustigt när parketten sågades upp..

När vi byggde vårt hus, för drygt fyra år sedan, bestämde vi att vi någon gång i framtiden ville sätta in en kakelugn och förberedde för detta. Platsen var utsedd och ventilationshålet i grunden gjort samt elförsörjningen framdragen. MEN när det väl var dags så hade ju jag givetvis en helt annan tanke angående var den skulle placeras.. Jag fick verkligen kämpa för att få min vilja igenom då detta innebar en hel del merjobb samt att skorstenen skulle behöva vinklas och den dessutom inte skulle få bästa plats rent uppvärmningsmässigt (mot en yttervägg). Ni kan ju tänka er hur mycket bra argument jag fick ladda upp med ;-). Men jag gav mig inte, trots att jag var "motarbetad" av sambon, släktingar och firman som skulle utföra arbetet.

Idag är vi alla glada över att kakelugnen hamnade där den gjorde! *nöjd*. Det är det första man ser när man kommer innanför dörren hos oss samt att man kan njuta av den från kök, vardagsrum och matrum - kan det bli bättre?

7 kommentarer:

Nilla sa...

Så mysigt! Finns det nåt bättre än att elda i spisen, värmen som den avger är ju helt underbar!

Kram Nilla

Anonym sa...

Mysigt mysigt! :-) Jag kämpar för att höja statistiken...! :-D

Anonym sa...

kul att du oxå gjort en blogg! Och vilken fin blogg sen! Nu ska jag ta och läsa ikapp lite :)
kram/ruffa

Flickan på landet sa...

så fint det blev. Envishet lönar sig i längden *skrattar*!
Kram

Beas sa...

Åhhhh...myyyys!

Och visst har du fått erkännanden om placering efteråt?

Kram Bea

Sara sa...

Åh så snyggt det blivit! Vad fint med kransen också. God Jul!

Himmelbit/Njut en smula sa...

Nilla - Du har helt rätt! Det är inte mycket som slår den mysiga känslan av att starta morgonen med en brasa - och avsluta kvällen med ytterligare en!!

Septemberpyret - Tack! Ja, det är riktigt mysigt!

Ruffa - Tack!

Flickan på landet - Tack! Ja, ibland får man stå på sig ordentligt när man vet att man har något bra på gång ;-).

Bea - Jajamensan! Faktum är att sambon säger titt som tätt att det var en himla tur att han till slut ändrade sig angående placeringen! *nöjd*

Sara - Tack! Ja, nu är kakelugnen "julsmyckad" - eukalyptushjärta från House Doctor.


Ha en riktigt god jul!!