fredag 18 januari 2008

Alla dessa val...

När vi byggde vårt hus för drygt 4,5 år sedan, var det en massa val som skulle göras. När man väl hittat huset man vill ha, så ska man även fylla det med en planlösning som känns rätt. Därefter är det bara att ta tag i allt från golv, tapeter, vitvaror, innedörrstrycken, kakel, klinker - ja, listan kan bli lång. Ett otroligt roligt arbete men jättesvårt! Hur ska man kunna veta vilken nyans man ska välja på tapeten när man inte ens sett rummet? Hur mycket ljus kommer in?

När man, som jag, fegar med färger så borde det väl egentligen vara ganska smidigt. Men nej! Exakt hur mycket beige ska den tapeten vara? Hur mycket ska man bryta den vita för att den ska se aningens mörkare ut än listerna? Dagens i-landsproblem kanske?!

Ett val som jag är otroligt glad för, är skåpsluckorna i köket. När vi byggde var det ek, ek, ek och enbart ek som gällde. Idag är jag sååå glad för att jag följde min magkänsla och valde gräddvita luckor!

Köket är från Ballingslöv och luckan heter Meny Gräddvit.


8 kommentarer:

Villa Hemmet sa...

Kanonval. Vi valde ungefär samtidigt, ville inte ha ek.... valde ljus fin björk, som nu är p*ssgul :-( , men snaaart vita *hoppas jag*

me and alice sa...

Du gjorde verkligen rätt val. Ert kök är ljuvligt. Tack för din fina kmmentar hos mig.
kram Susanne

Knyttis sa...

Så fint, associerar till ett kök i en härlig Herrgård! Lyckans ost!
Ha en trevlig Helg!
Kram Jenni

Jes/Vita villa vila sa...

Verkligen ett tidlöst & fantastiskt val! Underbara köksluckor! Kram /Jes

Bonnies vita rum sa...

Fint kök du har!
Men du en fråga..
Gräddvit skrev du..
Har funderat på det till vårat kök men eftersom vi har helt vita väggar oc h allt annat oxå e vitt så tyckte jag att det såg lite smuttsigt ut med , äggskalsvit, gräddvit el antikvit.. ( är samma el)

Så det känns som vi måste välja helt vita luckor..

Vad skulle du råda oss till??

Kram Bonnie

Truffles sa...

Känner igen mig i det du beskriver om att bygga och planera men inte veta exakt för vad...

Ballingslöv ingår i vårt hus också, men jag hade tänkt välja Studio målad vit och sedan ha både knoppar och köpmanhandtag på samma sätt som er. Hoppas att det blir nästan lika fint som ert.

Har ni förresten vita vitvaror till era gräddgula luckor?

Himmelbit sa...

Truffles, svarar här eftersom det inte fanns någon länk till dig.

Vad roligt med husbygge! Ja, det är en massa val som ska göras men som sagt, väldigt roliga sådana!

Ja, vi har vita vitvaror. Förutom fläkten över köksön som är i rostfritt. Jag gillar blandningen av gräddvitt och vitt och tycker att färgerna framhäver varandra.

Ha en toppendag!

Smultron och glass sa...

Superfint kök! Jag är också glad över mitt vita kök, som nu har stått sig i ca 12 år utan att se gammalt, dassigt eller ens slitet ut. Vitt funkar i alla lägen :-)