onsdag 2 januari 2008

Favoritlera...

Jag har ju tidigare berättat om en av mina favoritleror - den svartbruna. Idag visar jag min absoluta favorit - lavalera!

En ljus stengodslera med bruna "fläckar" i som framträder när godset är bränt. Jag älskar lavalera och har jobbat allra mest med den. Jag gillar speciellt att efter första bränningen glasera den med vit glasyr - då blir det precis som jag vill ha det!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Gud så duktig du är! Jättefina!

Knyttis sa...

Underbara, vilket hantverk! Har också i tiderna drejjat, tyckte det var jätte kul. Har du gått kurs?

Det Ljuva i livet sa...

Underbart! Säljer du dem? Jag hade betalt en bra slant för ett par sånna!

God Fortsättning till er med! Hoppas att lill himmlen snart kommer på rätt köl igen så du får njuta av dina kvällar.

Kram Frida

Nilla sa...

Men snälla du vad du är duktig! Du får nog börja sälja lite av det du gör, det skulle gå åt som smör i solsken ju! Underbara krukor!

Hoppas ni får en bra dag och liten får tillbaka sina rätta tider igen.

Kram Nilla

Smått och gott hos Lina sa...

Har du gjort krukorna? Jösses vad duktig du är! Imponerande. Bilden är jättevacker.

Kram Lina

junhe sa...

jättefina krukor du gjort, du verkar ha löst livets gåta, att verkligen njuta av livet och ta till vara på glädjeämnena!!!önskar dig en trevlig helg/ junhe

Kathys Home sa...

Snygga krukor!!!! Har du gjort dem själv?? Jag hade tänkt mig gå en keramik kurs nu till våren..är det svårt? Det vore så kul att få göra egna verk..(om jag nu klarar det) har aldrig hållt på med keramik så ....God fortsättning å trevlig helg//kat

Himmelbit sa...

Ett stort tack till er alla för era kommentarer - de värmer verkligen!!

Svar på frågor:
Knyttis: Ja, jag har gått kurs. Men tyvärr var det ett tag sedan. Innan jag fick barn pendlade jag 14 mil om dagen till jobbet, vilket innebar att jag fick lägga en hel del av min aktiva fritid åt sidan.. Keramiken var en av de saker som jag fick skippa.

Frida: Nej, tyvärr är de inte till salu ;-). En annan dag - när jag känner mig extremt rik - så ska jag bara sitta och ägna mig åt detta och skaffa egen atelje med brännugn. Dåå kanske... ;-)