tisdag 15 januari 2008

Gärdsgård / Gärsgård / Gärdesgård...

Kärt barn har många namn! Nyfiken som jag är så var jag tvungen att se vad som stod i SAOL. Alla varianter fanns med, till min förvåning!

Jag tycker att det är så vackert med gärdsgård och det vore en dröm att få rama in vårt hem med det. Men med sluttningar på alla håll och kanter så är det tyvärr inte möjligt. Jag har dock den stora äran att passera inte mindre än två hus med denna vackra inramning på mina dagliga promenader. Dessutom har jag alltid "gärdsgårds-radarn" påslagen när jag rör mig runt om i landet.
.
På framsidan av vårt hus har vi en mur gjord av natursten som är ett bra substitut till gärdsgård, tycker jag :-).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du vad jag saknar med vårt "nybyggda" hus. Gärdsgård och uppvuxna björkar! Knotiga gamla äppelträd, en rejäl syrenberså och krattade grusgångar.Skillafyllda gräsmattor och mängder med pioner.
:-)
Er mur är superfin!!!

Smått och gott hos Lina sa...

Vi har planer på att riva det fula staketet som är runt vår gård nu och ersätta det med gärsgård. Visst är det fint! Och ni har så fin mur också, passar så fint till det röda huset med vita detaljer.

Kram
Lina

Jes/Vita villa vila sa...

Håller med dig - gärsgård av alla de slag är verkligen underbart & idylliskt - men er stenmur var minst lika fin :)

Ha en skön kväll!

Kram /Jes

Hanna - Den vita skolan sa...

Åh vad fin mur ni har. Så himla snyggt med grus också. Våran framsida har fortfarande riktig skolgårds look. Massa asfalt! Ska bli helt underbart att få bort det. Dina skåp går inte åt för hackaor vill jag lova...jättesnygga.
Ha de bra
kram