lördag 16 februari 2008

Pippihus i nya kläder
För ett bra tag sedan hade Julia gett ett Pippihus nya fina kläder vilket, såklart, blev jättebra. Sedan dess har tanken funnits att jag skulle göra detsamma. Så i höstas inhandlades huset och igårkväll var det jag och symaskinen som gällde.

Jag satte först upp Pippihuset i sina originalkläder och sonen var rädd för det.. Det var precis att han kunde tänka sig att gå in i det, men då var mamma och favoritleksaken tvungna att vara därinne som lockbete. Imorse när han vaknade och såg sitt "nya Pippihus" blev han jätteglad och gick direkt in i det. En lyckad "makeover" med andra ord ;-).

Jag använde samma tyger som till vimplarna och "vimpeltemat" fick även komma igen på huset. Något som jag upptäckte i "originalhuset" var att det blev väldigt varmt och instängt därinne, så jag har gjort stora fönster som släpper in både ljus och luft.

23 kommentarer:

Lillafruluva sa...

Jösses, vad fint det blev!!! Att man kan sy till det så fint! Och vad bra att han tyckte om det :-)
Trevlig helg!

Mimmi sa...

Vad duktig du är, det blev ju jättebra! Vågar mig knappt på det där *hihi*... Ser att vi har samma gamla soffbord, jag ska också måla det vit... känner mig som den där boken, "Steget efter" :D!
Kram

Hanna / i ett gult litet hus sa...

Åh va fint!! Tänk om man vore så duktig på att sy som du är.....
Jättefint verkligen.

Kramar Hanna

Hanna sa...

Jättefint!!!!

Josse sa...

Kikar in!! Vad duktig du är på att sy!! Vart jätte fint och tur att han tycker om det nu och vill vara där!!
HA en bra lördag!!

Anonym sa...

Men blev han rädd för huset, lille vännen!*s* Jag förstår honom, orginal e dom ju anskrämligt fula - både Nilsson o Pippi ser lite läskiga ut! Men vad bra det blev när du vart färdig! Och va mysigt med fönstrena runt om - han läre ju älska sitt nya hus! Vad du är duktig!

Önskar dig en skön helg!
Kram/Mari

Truffles sa...

Jättefint, vad duktig du är! Har ett gammalt Björnemagasin som ligger och skräpar, kanske skulle köpa något fint tyg och sy om det till älskade brorsdottern. Tack för tipset får se om det kan bli något...

Smått och gott hos Lina sa...

Sydde du det på en kväll alltså? Du är verkligen superduktig ju. Det är jättefint!

Kram Lina

Grodmamman sa...

Vad fint det blev! Har också haft en sådant hus, ligger nog någonstans, men har aldrig haft tanken på att man kan sy nytt "överdrag".
Kram Anna

Millas hem sa...

Såå fint. Aldrig sett ett sötare tält, faktiskt..kanon!
Kram Camilla

Madeleine sa...

Vilken fin idé! Och vad vackert resultatet blev, detta skall jag lägga på minnet inför frmtiden... Väldigt lugna och harmoniska färger du valt, en riktig fullträff! Kram

Vita tankar sa...

Men så bra det blev! Du kan sy du, jag vågar inte mig på sådana projekt. Såg att jag missat tävlingen, fanken också! Har varit ute och rest lite, har en del att uppdatera ser jag!:-)

Kram Linda

therre - www.lantligromantik.se sa...

Jättefint! :) Så duktig du är!

Birka sa...

Åh vad fint det blev! Leksakstält är allt för grälla i gärgerna det kan jag hålla med om.

Josephine sa...

Det var ingen dålig uppfräshning, skulle passa i extrem homemakeover. Det blev verkligen vackert, härligt milda färger. Jag kan förstå om huset innan var läskigt med alla skrikande färger men detta blev ju som ett riktigt drömhus!

Vad duktig du är!!

Kram/björkvägen 15

Kalkstenssommar sa...

Så snyggt! Det ser ut som en dröm där det står. Vilka snygga tyger du har komponerat ihop. Jag är dö imponerad!!! Sitter själv här idag och försöker jobba. TRÅKIGT. Tog en liten smygpaus vid datorn. Igår satt jag med sönderklippta skjortor (mannens) och försökte komponera ihop till ett snyggt lapptäcke till sonens rum. Vi får väl se så småningom vad det blev av det.

Jag återkommer hit ofta för inspiration!
Tack!

Kram L

Smultron och glass sa...

Åh, alldeles alldeles underbart! Tänk om man hade haft ett sånt där slott när man var liten! Förstår att sonen tycker mycket bättre om huset nu än innan, han har bra smak han ;-)

Anonym sa...

Men åhhhhhhh! VAd du är polare med symaskinen! Så himla snyggt!!!
Vad roligt att M gillade det nya bättre än det skrikiga pippitältet. :-)

Gillar ditt "nya" soffbord också!

Mia sa...

Gud vad duktig du är! Det blev ju jättefint!
Kram Mia

Hemma hos Alva sa...

Vad fint tältet blev. Jag är lite extra intresserad eftersom jag också ska sy ett nytt överdrag till vårat. Har kommit över ett gammalt skrikigt tält och har inhandlat tyger i vitt och rosa. Nu saknas bara energin att börja. Tack för inspirationen! Kram Maria

Jes/Vita villa vila sa...

Å jag baxnar så fint! Så himla duktig du är *önskar jag kunde sy så in i bomben* :)

Jättefint verkligen, hmm...Undrar vem jag kan leja ett sånt där jobb till, mormor kanske ha ha!

Supersnyggt & vad fint med färgtemat som går igen!

Kalas du tjejen - as always!

Kram Jes

"M" sa...

Det är sagolikt fint...såååå fint

Livet runt 35 sa...

Kunde ju bara inte låta bli att berömma detta magnifika tält nu när jag såg det! MY LORD, så fint det blev!

Kram Anna