lördag 29 mars 2008

Beslut och beställningar...

Just nu i projekt övervåning är det badrummet som är på gång. Om två veckor kommer snickarna hit och påbörjar badrummet (allt annat på övervåningen bygger sambon själv).
m
Så det har varit många beslut att ta och nästan alla beställningar är gjorda. I snedtaket till höger ska panelen målas ytterligare en gång (matt vit). Golven ska få golvvärme och mörkt mörkgrå rektangulära klinkerplattor. Väggarna ska få rektangulära vita kakelplattor.
m
I duschen (nr 1) har jag i uppdrag att hitta dels en glasvägg och en glasdörr i frostat glas. Tipset om att ha en glasvägg istället för till exempel glasbetong fick jag av Bygglovs-Mija när hon gästade storstan.
m
Toaletten (nr 2) blir en vägghängd stol från Ifö. Den är beställt så det är klart.
m
Vid handfatet (nr 3) blir det skåp från Aspen (företaget ligger i Jönköping) och heter Nilen. På underskåpet blir det antikgrå luckor och spegelskåpet har samma färg på sidorna men luckorna är ju då speglar. Det har halogenbelysning både upptill och ner mot handfatet. Allt detta är beställt från Badhuset i Jönköping.
Tvättställsblandaren heter Maya och är beställd från Badex.
m
Direkt till höger när man kommer in i badrummet (nr 4) har jag tänkt att snickarna ska få bygga ett platsbyggt skåp. Eftersom det är panel på väggarna så ska detta också göras i panel. Lite som ett gammaldags skafferi är tanken och inspirationen kommer från vårt skåp som vi har i hallen.
m

På nedanstående bild ser du hur det ser ut just nu. Jag återkommer med bilder om några veckor då det förhoppningsvis ser heeeelt annorlunda ut!

15 kommentarer:

Lila`s bloggvärld sa...

Ser fram emot att få se slutresultatet!!

Ha en trevlig lördagskväll!

Kramar Lila

Nettan sa...

Åh vad avundsjuk jag blir, vill oxå ha nya badrum gjorda... skicka hit dina hantverkare när dom é klara hos dig..=0)
Ha en skön fortsatt Helg..
Kram Nettan

Åsa sa...

hej!
Varit inne och kikat ett par ggr på din mysiga blogg! Man blir verkligen inspirerad!!!
Vi håller oxå på att renovera badrummet! Har också köpt ifrån Badhuset, bor här i Jönköping, gör du det med?

Åsa

Smått och gott hos Lina sa...

Det kommer att bli så fint! Du har verkligen hittat saker som passar ihop och gör en fin helhet.

Kram
Lina

Mimmi sa...

Det kommer att bli så fräscht och fint! Kommoden är verkligen ursnygg!
Kram

Nublus blogg sa...

Klaga lagom, du kan ju blogga om tävlingen och tävla om ett pris istället. ;-)

Badrummen blir jättesnygga!

Nublus blogg sa...

Du kan ju regga dig som Ove, 64 år och vara med i ettan också! ;-D

Himmelbit sa...

Åsa - Jag kom inte vidare på länken till dig, så jag svarar här istället.

Ett stort tack för din kommentar - jag blir så glad! Nej, jag bor inte i Jkpg men inte så långt ifrån dig då. Jag bor i Tranås, 7 mil bort.

Ha det toppen!

etthusivitt sa...

Åh så spännande med badrummet och hela övervåningen! Verkligen kul att se fler bilder sen. Och så fina förkläden du har sytt! De är verkligen underbara. Måste ta tag i och sy ett fökläde nu jag med :-)! Kram, Anette

Ann-Catrin / finthemma sa...

Oj oj så fint det kommer att bli... härligt med nytt och fint i badrummet!!!
Kram A-C

Jes/Vita villa vila sa...

Å vad spännande vännen! Fix av badrum - så kul! Ser med spänning & förtjusning fram emot resultatet ♥ Kommer bli superdupersnyggt - det VET jag - med dina talanger!!!

KRAM/Jes ♥

Linnéa sa...

Hej hej. Va kul att du gillade trappen. Vi har helt sonika borrat genom hela trappsteget och ner i varje panelbit. Sen har skruven försänkts så den ska gå att spackla över. På baksidan är det borrat bakifrån i varje planka, dvs plankan går hela vägen ner över trappstegets bakkant. Där är också skruven försänkt så den går att spackla över. För att täcka det fula hörn som blir på baksidan ska vi sätta dit en vit plast-hörnlist med hjälp av lite silikon. Det blir efter att vi målat, såklart.
Hittills är det väldigt stadigt det vi gjort. Vi har sprungit massor i trapen och det håller, och jag kan säga att varken jag eller min sambo är i 50-kilosklassen, så nog blir det stadigt, allt. Om du inte ser det framför dig kan jag ta bilder och skicka så du ser tydligare. Lycka till med det fina badrummet och trapp och allt! Kram// Linnéa

Lila`s bloggvärld sa...

TACK för rådgivningen!

kramis Lila

Making it lovely sa...

Spännande att få se hur det kommer att se ut när det är klart!

Nilla sa...

Kan inte vänta på att få se slutresultatet =)

Flitens lampa har lyst här med ser jag, så imponerad över allt du hinner med =)

Sköt om dig och ha det bra!
Kram Nilla