måndag 17 mars 2008

Min kära vän

Som en före detta kollega till mig uttryckte det - jag är tjejen som samlar på hobby´s ;-). Jag faller för det mesta som jag provar, när det gäller att pyssla och kreera. Det går i perioder och just nu är jag inne i en sömnadsperiod. Jag älskar att sy och jag gillar min kära vän Designer 1 från Husqvarna Viking - eller D1:an som den också kallas :-D.

Jag arbetade tidigare på företaget som tillverkar och säljer Husqvarna Viking, Pfaff och Singer. Vi anställda fick låna hem de maskiner vi önskade och som mest hade jag tre maskiner hemma. När jag skulle säga upp mig var den största sorgen att behöva lämna tillbaka mina underbara symaskiner (förlåt kära f.d. kollegor..). Så jag var helt enkelt tvungen att köpa loss en maskin. Även att priset var reducerat så kostade maskinerna myyyyycket pengar. Jag tyckte därför inte att jag hade råd med "värstingen" (som jag egentligen ville ha) utan nöjde mig med den "näst bästa". Något jag faktiskt ångrar! Är man van vid värstingen och dess finesser så kvittar det hur bra tvåan är - man saknar ettans egenskaper titt som tätt ändå!

D1:an och jag är kompisar ändå - för det mesta.. Men skulle jag vinna på t.ex. lotto så skulle den få sällskap av "storebror", det är en sak som är säker!

4 kommentarer:

Under en vind sa...

Roligt att ha en ny maskin! jag har en gammal Husqvarna..men den fungerar faktiskt riktigt bra!

Grattis till dina tre månader med blogg! Så mycket fina bilder här! I vilket program gör du dina fotocollage som här nedanför??

Ha det gott, kram!

Smått och gott hos Lina sa...

Du kanske skulle vilja låna min maskin ett tag, där man måste putta på nålen ibland när man sicksackar för annars blir det raksöm :-D Du skulle uppskatta D1'an på ett helt annat sätt. Samtidigt så kan jag offra mig och ta hand om din maskin undertiden ;-)
Ha det bra!
KRAM

Nettan sa...

Vad kul med en sådan maskin som man kan skappa en massa roligt med, har en gammal " Singer " lånad fr. Svärmor & den har sett sina sista dagar kan jag lova..
Den bara krånglar...*grr*
~ Grattis ~till dina 3 mån. med Blogg... =0)
Kram Nettan

Lila`s bloggvärld sa...

Ja, man blir lätt bortskämd!

Glad Påsk!
Kramis L