måndag 30 juni 2008

In my dreams


Tänk dig ett vackert dukat bord. Det finaste porslinet ligger framme och besticken glänser. Det ligger linneservetter vid varje plats och de vackra glasen står uppradade. Linneduken ligger på bordet och luktar nytvättat och är nystruken. Mellan ljuslyktorna ligger dessa löv gjorda i keramik som pricken över i:et.
m
*slut på drömmen*
m
I min verklighet så tenderar jag alltid att ha bråttom, bråttom, bråttom när vi väntar gäster. Tidsoptimist - mmm, det är nog jag det.. *erkänner*. Men när jag gjorde dessa löv - för ett antal år sedan - så trodde jag verkligen att de skulle få komma fram ur skåpet lite då och då. Hmmmm....
m
Jag plockade lönnlöv som jag sedan kavlade på leran för att sedan skära ut konturerna. Innan bränning böjde jag upp kanterna så att de skulle bli lite mer realistiska. Sen skvätte jag på glasyr i olika gula och gröna nyanser innan bränning.
m
Tillhör du de personer som jag avundas? De som planerar i tid och hinner duka så där fint och pynta bordet i tid? Tycker du dessutom om mina löv? Skriv då en kommentar här, så är du med i utlottningen av löven. Tänk om de äntligen kunde få komma fram ur gömmorna och visas upp :-D.
m
På onsdag kväll, efter kl 21, drar jag vinnaren! Lycka till!

14 kommentarer:

Karin sa...

Jättefina löv!Tyvärr är jag lika tidsoptimistisk som du, jag brukar hysta in dammsugaren i skåpet i samma ögonblick gästerna ringer på dörren. Fast jag vill gärna ha dem ändå ;-)

Anonym sa...

Hihi, jag brukar börja med att duka bordet. Så vet jag att det är gjort. Sen kan maten bli lite försenad, det gör inget. Maken brukar komma ur duschen samtidigt som gästerna anländer! :-)

Tycker löven var jättefina och borde verkligen få ligga på bordet!

Kram!

beas barnslikheter sa...

Åhhh...jag känner verkligen en snurr i magen av både sorg och glädje när jag ser dina löv.

Min mamma dog av stroke bara 44 år gammal. Då var jag elva år gammal och året innan dess hade hon gått på två kurser i keramik. Då gjorde hon liknande löv som dina i olika storlekar. Så oerhört vackra och livfulla. Jag tyckte mycket om dem, men tyvärr så har två av dem gått sönder, de som alltid låg på ett glasbord.

Jag ville så gärna gå på keramik och göra likadana saker som hon gjorde. Hon gjorde även små tofflor i keramik som hon hängde på väggen och prydde med nylonklädda små ståltrådar i formen av små blommor. Hon var en av de första att göra dessa på 80-talet och jag förundras än i dag över hennes kreativitet. Jag minns att hon sade till mig att jag skulle få gå på studiecirklar med henne det år jag fyllde fjorton år. Tyvärr blev det ju inte så att vi kunde gå på några studiecirklar tillsammans...allt är egentligen ganska sorgligt, men hennes vackra skapelser påminner mig om henne...varje dag.

Tack för att jag fick se en liten glimt av liknande löv och få en påminnelse om min älskade mamma.

Kram Bea

Villa Nordåker sa...

Åh, de var fina! Jag brukar skriva listor över allt som ska göras innan det ska vara kalas och sen pricka av. Dukning har jag faktiskt börjat att göra dagen innan, inspirerad av min svärmor

Kram Malin

Anonym sa...

Jag älskar hösten och då speciellt lönnens vackra löv. Jag har en stor utanför mitt hus som överröser mig med vackra färger under hösten och en skön sval skugga på sommaren.
Dina avbildnigar av löven är mycket vackra, jag blev alldelse kär när jag såg dem.

När det gäller bjudningar så är jag tyvärr en tidsoptimist, men på något sätt brukar allt bli klart precis innan det ringer på min dörr.

Ha en trevlig vecka!

/M som i Mica

Smått och gott hos Lina sa...

Underbart vackra löv! Du är så duktig! Ser dukningen framför mig som du beskriver! Hoppas rätt person vinner nu då, så de kommer till användning!

Kramar Lina

Jea sa...

Räknas det när blommorna alltid är klara? Resten gör jag när gästerna dricker välkomstdrinken.
Jättefina löv! Ett sånt har jag också gjort, älskade det, gav bort det till svärmor och sen har jag aldrig sett det igen.
Kram!

Hem & Lyckas Mia sa...

Men shit, har du gjort dem? Superfina verkligen, otroligt snygga så klart jag också vill vara med om utlottningen.

Ett tips - duka kvällen innan, det läste jag att nån inredare tipsade om och sedan dess gör jag också det. Så skönt och så kan man få tid till att göra det superfint. kram!

Hwita Villan sa...

Åh vad fina dina löv är! Tänk att du skurit ut dem så vackert...

Haha, ja det där med dukningen brukar vara lite sådär. Jag brukar också drömma om något riktigt vackert ch smakfullt och pyssligt som jag har gjort till. Men verkligeheten ser lite annorlunda ut. Men det brukar nog bli en liten blandning av drömmen och vardagsverkligheten - åtminstone när det är fest!

Ha det bra! Nu håller jag tummarna för mig själv!

Ett hus i vitt sa...

Åh vad fina löv! Du är så otroligt duktig. Jag vill vinna löven, gillar att duka! Här är det maken som lagar maten *lyx* så då hinner jag med att duka. Kram, Anette

lilla h sa...

Hej!
Vilken mysig blogg du har, full av vackra inspirationsbilder! Och vilka underbara löv du har gjort!
Jag hittade precis hit, via en länklista hos någon annan, och kommer absolut att kika in igen!
När det gäller dukning är jag tyvärr av den tidsoptimistiska typen... Ibland slår jag till med linneduk, blommor, fina servisen etc - men ibland blir det vardagsporslinet och pappersservetter... Fast det är ju ändå sällskapet som gör kvällen, så för det mesta blir det trevligt ändå!
Skulle älska att vinna dina löv!
~ Helena

Kalkstenssommar sa...

Så väldigt vackra, du är för duktig du!!!

Tack för dina fina ord inne hos mig.

Kram L

Nött & Nytt sa...

Hej på dej! Åh, vilka vackra löv, så verklighetsingivande! Jadu, de hade inte gjort sig alls fel på en av mina dukningar, verkligen inte! Så fint du har på din blogg i övrigt också, sån smak!
När jag ska ha fest, brukar jag tycka att dukningen är roligare än att göra maten, därför försöker jag att duka först, men det brukar bli en enda röra till sist & rätt vad det är, så har gästerna kommit... :-) Hoppas man lär av sina misstag nån gång...

Välkommen att kika in på min blogg! Ha en skön sommar! Ciao.

Anna sa...

Vilka söta löv De skulle passa fint på vårt bord =)
Vi har inte haft middagsgäster hemma hos oss på hur länge som helst så jag kommer knappt ihåg... Nu är dock nya köket alldeles strax färdigt och det ska bli så kul att kunna bjuda hem folk igen!