fredag 26 september 2008

Förhandsglimtar

Idag tänkte jag visa lite förhandsglimtar på saker från övervåningen, som jag sen - förhoppningsvis - kommer kunna visa lite finare bilder på.

Först ut är våra nya nattduksbord som jag hittade på loppis i somras. Två stycken, knalligt röda i massiv ek. Misstänker att de använts till ett skrivbord då den ena innehåller hyllplan och den andra lådor. I den ena lådan låg det en linjal och i en annan hade en bläckpenna läckt - därav min misstanke.. ;-).


Köpte fin förvaring till sonens sovrum igår. Denna ska placeras uppe på ett skåp som jag fyndade på Blocket förra helgen. Två stycken skåp står redo att placeras i sonens sovrum men de kommer inte upp för trappan - det är för trångt.. Så på söndag kommer en kranbil och hissar upp dem tillsammans med en soffa. Upp på balkongen och vidare in på övervåningen, det kan bli spännande! Du ska få se båda skåpen, men först ska de målas (efter transporten till övervåningen).


Jag nämnde att jag varit i Linköping och köpt en arbetsstol för 20 kronor. Även denna ska du få tjuvtitta lite på idag. Den ser inte mycket ut för världen just nu, med både sits och rygg bortplockade. Men jag tror att den kommer att bli riktigt fin efter målning och omklädning. Det är en tung och gedigen pjäs kan jag lova!



Hoppas att du får en riktigt trevlig helg med mycket solsken. Och du - glöm inte att höja blicken upp mot de vackra höstlöven, med den klarblå himlen i bakgrunden. Njut en smula, helt enkelt!

22 kommentarer:

rosenskära sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pia sa...

Hvilke fine ting du har købt:-) Rigtig god week-end:-)

Kraam

rosenskära sa...

Du har då verkligen öga för möbler som är bra i grunden. Som bara behöver lite hjälp på traven för att lyfta sig över mängden!

Tack för all inspiration. Fem myror-lådorna är underbara!

Lena

Lilla huset på prärien sa...

Åh jag har ju en sådan stol som står och skräpar nere i källaren! Ska bli roligt att se vad du gör med din så kanske jag blir lite inspirerad ;)

Kram Jenny

Villa Hemma sa...

Spännande med stolen! Den blir säkert kanonfin.

Förvaring kan man aldrig få för mkt av, lådorna var supergulliga!

Trevlig helg!

kram

♥ Fyra årstider sa...

Vilka härliga lådor och söta bilder, som alltid.
Kram Lotta

Villa Hemma sa...

Nu är bygget inne i bloggen - baaara för din skull :D

kram

Jenni - Snickarsbacken sa...

Tar en paus i amningen(sitter fast hela tiden just nu) och njuter av alla vackra inlägg i bloggen din!Vauu! Vad fint det var i Melkers rum, jag har suttit nu en lång stund och dregglat över detaljerna! Så fint du gjort det gumman! Stolen kommer att bli toppen när du gjort den klar, skåpen till M:s rum...vad spännande med lyftkran! Ser fram emot fler reportage och massor med bilder!
Ha en skön helg & Sköt om dig!
Stor kram Jenni

Hem och Lycka sa...

Spännande med stolen, kommer bli jättefin. Och så snygga sängbord!

Tack snälla för tipset om Barometer, märkligt att nån kan sitta på kundtjänst och säga att det tagits ur sortimentet när den förmodligen kommer in igen! Ska hålla koll, tusen tack! kram!

Helena Dovier sa...

Oj, vilket projekt med kranbilen! Hoppas att allt går bra med lyftena. Stolen är verkligen supersnygg i modellen - jag kan bara tänka mig hur fin den kommer att vara när den är färdigfixad!

Kram från Helena

Beas sa...

Men SUCK! Vilket LJUVLIGT pojkrum du arbetar fram.

Jag har lust att gå upp på studs och riva ner sonens nuvarande tapeter med bara händerna och få börja piffningen på allvar och från grunden.

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vilken fin blogg jag hittade. Återkommer gärna igen
Må så gott///Marie

Camilla sa...

Hej vännen!
Jättefint! Ser fram emot att få se stolen! Kram :-)

Tanjis sa...

Oj,så spännande! Vill se sonens skåp NU! :)
Ska dessutom bli spännande att se hur stolen blir! Jag älskar sånt.
Lådorna var jättefina, har inte sett de förut, var har du lyckats hitta dem?

Trevlig helg!

Mvh Tanja

tina | pepparochvanilj.se sa...

Att titta in hos dig ger ALLTID inspiration! Gillar din blogg!!!

Ha det gott!/Tina

Julias vita drömmar sa...

Hej vännen,

Hoppas allt är fint!

Vet du vad, jag hade exakt samma idé med Ikealampan. Det är ngt som icke stämmer, och jag har testat med vitt band,njaa...ska ha ett randigt i linne kanske. Men det får bli ett senare projekt. Du har så mkt på g, kranbilar och målning osv osv...härligt! Arbetsstolen ser alldeles underbar ut!

KRAM!

Brunkullan sa...

Lovely! Och boxarna med fem myror temat är så himla fina:)

Susanne

kaos i ett vitt hus sa...

hej!
jag håller med alla föregående talare, vilket barnrum och vilken underbart inspirerande blogg! har en fråga, vad kommer det sig att du målar med den oljebaserade råvita? är det resultatet, hållbarhet..? jag håller på att måla med den råvita vattenbaserade och undrar nu om den är bra nog?
kram från ninna.

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Å vad spännande att få se allt på sin plats sedan! Hoppas det gick bra at få upp möblerna på övervåningen :)

Sängskåpen här ovan var ju bara såå snygga. Passar perfekt med den supersnygga lampan!

Förvaringsboxarna var också jättecharmiga - så nostalgiskt - 70-talist som man är .)

Spännande att få se vad du kreérar med stolen - jag vet att det kommer bli så snyggt - det blir nämligen allt du tar dig an!!!

Kram vännen!
Jes

Tanjis sa...

Tack för svaret! Jag brukar inte fråga så ofta för jag förstår att man inte hinner svara alla som lämnar kommentarer! :)

Tack för att du tog dig tid!

/Tanja

Olivia sa...

Jag gillade verkligen dem fina lådorna med elefanterna på. Jag tittade gärna på "Fem myror är fler än fyra elefanter" när jag var lite yngre!

Jag gillade nattduksbordet också! Jag faller ofta för vita möbler.
Kram Olivia

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.