onsdag 8 oktober 2008

Höstmys

Ifrån boken "Sju sorters kakor" hämtar jag recept på chokladmuffins. De är jättegoda och passar alldeles utmärkt att krypa upp i soffan med mörka höstkvällar. Tänd i kakelugnen alternativt i ljusstakar, kryp upp med pläd och bok - och så muffins förstås. En riktig godisgris - som jag... - toppar gärna med en kopp choklad också :-D.

Chokladmufffins (ca 15 st)
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist ner smöret. Fördela smeten i pappersformar på plåt. Fyll dem inte mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Det är gott och det är lätt - kan det bli bättre?! :-D
*viskar* Smeten är också riktigt god....

En annan sak som hör till höstmys hos mig är att fårskinnet får en mer central plats. Mjukt och gott att sitta på! Jag har dock en liten kluven inställning till det här med fårskinn - något som jag i min naiva lilla värld helt förtränger när jag sitter uppkrupen på det, med muffins i handen... Varför?! Det kan du som undrar läsa här nedanför ;-).

Hela FYRA gånger per dag går jag förbi ett skinnberederi. Till jobbet på morgonen, ut på lunch, tillbaka från lunch och hem från jobbet. Utanför ligger det nästan alltid pallar med skinn, som inte är beredda ännu.... Say no more... De ser inte riiiiiktigt ut som mitt gosiga, mysiga skinn!
m

Förlåt ifall jag orsakat att du inte längre är sugen på muffins! Men jag lovar - baka och du ska se att de är vanebildande! :-D
m
Njut en smula i höstmyset!

21 kommentarer:

Anna sa...

Låter som en riktig myskväll!
Kram Anna

Sanna sa...

Det där receptet är oslagbart. Som kladdkakor i miniatyr!

Anonym sa...

Ååååååå så gott det ser ut...
Du får gärna baka ett gäng till mig och barnen :o)
De ÄLSKAR ju mosters bakverk!
Pussa på lilleman från mig.

Pia sa...

Ha ha, forstår godt du er lidt skeptisk til fåreskinnet;-) Skal prøve de der muffins:-)

Kraam

Brunkullan sa...

Mums så gott! Och så fint med fårskinnet!
Min svärmor garvade förr när de hade får. Tyvärr har hon inte möjlighet nu längre när gården är såld och hon bor i lägenhet, och vi har bara ett tanigt lite skinn kvar..väldigt litet..snyft!

Susanne

Villa Hemma sa...

Haha, när jag scrollade ner fr muffins till fåret trodde jag först det bara var en svartvitbild på en liten lurvig muffin :D

Förstår att det är lite halvkul att "veta" hur skinnen ser ut i halvtid....

kramkram

ps varför tålamodspris? För att jag orkade förklara 3 ggr *asg*. För själva quilten var snabbgjord! *vill inte ta åt mig oärligt*

Hem och Lycka sa...

Mums, gott!

Nä, det förstår jag att det nog känns sisådär att gå förbi halvklara skinn.. Men du får blunda och tänka på nåt annat ;-) kram!

StrandviksVillan sa...

Det där måste vara världens allmännaste kladdmuffins-recept! Har haft precis det där receptet i flera år och kan bara inte byta ut det, dom blir ju såååå goda!
En väninna kom nyligen så glatt med receptet och sa att jag måste pröva, gissa om vi skrattade då mitt var exakt likadant!

Lina ♥ C´est la vie sa...

Ja men det där är ju så gott! haha jag ska nog baka idag, verkar bli trist väder ute.

Kram Lina
nätbutiken C´est la vie Home

Smått och gott hos Lina sa...

Ser väldigt mumsigt ut!Och skinnen ser så mjuka och goa ut. Jag kan tänka mig att det inte ser så mysigt ut innan de är tvättade och fixade, försöker att inte tänka på det :-D

Ha det bra!
Kram Lina

Anonym sa...

Ja det är inte mycket som går upp mot just Chokladmuffins och en kopp varm choklad när hösten kommer och man känner sig lite frusen. Receptet är jätte bra - jag har bakat av det själv flera gånger.

Och vilket vackert fårskinn du har. Men det låter ju lite läskigt det där du berättade om skinnberederiet som du går förbi varje dag.

Kram Kram

ANETTESHUS.COM sa...

Åååå , så flott blogg du har! Imponert!! JEg fant hit via Colonial East. Er det ok at jeg legger deg til min bloggliste?

Klem Anette, Norge

♥ Fyra årstider sa...

Här har det också bakats muffins och myst.
Kram Lotta

Hanna / i ett gult litet hus sa...

Gott!!!
Här bakas det också för fullt just nu :)
L ska ha sexårskalas på lördag :)

Kram Hanna

VitaMagnolia sa...

Det ser riktigt mumsigt ut :) Blir ju sugen...på leilas sega muffins. mums mums. Det ser härligt ut med fårfällen. Ha en fortsatt mysig kväll!

Josefin

Jes/Vita villa vila sa...

Mums!
Jag älskar muffins - har tyvärr inte hittat något bra recept utan ägg än... Känns inte roligt att baka sånt som lilla A inte får äta :) just nu har vi pippi på paj. lilltrollet här älskar att vara med & baka smulpaj, sedan äter han stor skedar 2-3 portioner :D med mkt vaniljsås såklart hi hi!

Visst är det fint med fårskinnen men jag håller med dig man kan få lite blandade känslor för dem.... Jag är naiv & låtsas inför mig själv att det "bara" är ullen på fåret som används.... sjukt va...

Du vännen - jag önskar dig & din familj en riktigt mysig fredag & helg!

Stor stor kram från Jes ♥

Camilla sa...

Mysigt med muffins, säg bara till så kommer jag och hjälper till att äta upp dem...! ;-) Hoppas allt är bra med er! Kram :-)

Livet på Sjögård sa...

Oj, mums för muffins :)

Och visst är fårskinn härliga. Men jag kan inte heller tänka att dom kommer "på rikitigt" från små söta ulliga får...

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Ibland skrämmer du mig... Hur visste du det? ;)

Jag återkommer med rapport!

Önskar dig & dina nära en underbar helg!

Kram Jes ♥

Villa Hemma sa...

Gooodmorgon!

Glöm inte att tävla hos mig....

kram

Olivia sa...

Mysigt!
Mm nu ska jag ta fram en bunke och sätta igång att baka Chokladmuffins
till eftermiddagsfikan.
Kram från Olivia