lördag 22 november 2008

Ljus i mörkret

Stort tack för alla era kommentarer och för alla tips om shopping i Stockholm! Nu kommer du som känner mig inte tro att jag är riktigt frisk, men det blev ingen shopping alls... Dels var utbildningsdagarna långa och krävde mycket energi och dels var jag trött, trött, trött efter all sömnbrist i och med att sonen varit sjuk och pappan varit bortrest längre.

Första kvällen blev det alltså raka vägen "hem" till hotellet för att sova en timma. Glad i hågen beger jag mig till Humlegårdsgatan och dess mysiga affärer - stängt... Trodde att det skulle vara öppet liiite längre än till kl 18 när jag var i storstan. Tji fick jag! Andra dagen prioriterade jag något som varit bortprioriterat alldeles för länge - jag gick och klippte mig! Kändes lyxigt!

Igår, fredag, när kursen slutade hade jag en timma tillgodo innan tåget skulle gå hem. Klev av tunnelbanan på Östermalmstorg för att hinna shoppa lite. Då villar jag bort mig... :-(. Kunde inte alls lokalisera var Humlegårdsgatan låg utan vimsade runt och fick till slut ge upp - inte riktigt likt mig.. När klockan tickade på var det bara att inse att jag behövde dra mig mot stationen..

Men jag är inte alldeles, alldeles bitter och ledsen. Jag får snart möjlighet att åka till storstaden igen. Mannen i huset ska nämligen flytta till Stockholm om en vecka och bo där måndag till fredag ända till september nästa år. Han ska läsa och har fått en lägenhet ett stenkast från Humlegårdsgatan :-D. Inte roligt att bli ensamstående mor i veckorna men man får fokusera på de små ljuspunkterna. Dessutom får jag en ny titel när han läst färdigt - jag blir "majorska" ;-) :-D.

Idag bjuder jag på halvdassiga bilder tagna i mörker, på våra fina ljusslingor som jag tycker är sååå mysiga ljuskällor. Jag har ljusslingor på alla möjliga ställen (som du säkert sett). Dessa två ligger ovanpå skåp - i hallen och i matrummet (köpta på bluebox.se). I bakgrunden på ena bilden får du tjuvkika in i sonens lekrum som har fått sänghimmel från Ikea och ljusslinga från Ica. Mer därifrån när alla bitar fallit på plats. Den fina Välkommen-skylten är gjord av Ylva Skarp och den har jag vunnit genom en utlottning i bloggen Kronblad och Lantliv.

Hoppas att du njuter av helgen!

17 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Godmorgon!

Asch, Stockholm ligger ju kvar där det ligger. Men visst är det lite kul med shopping när man är där... å andra sidan fick du ju dig en härlig klippning istället!

Spännande att läsa till Major! :)

Kram Jenny

Blickwinkel sa...

this pictures say it: *välkommen*.
It looks so warm, and friendly.

Kram Esther

Lallis - liv och leverne sa...

Men vilken söt ljusslinga:)
Kram Lallis

Veronica sa...

Blivande majorskan har en helt underbar ljusslinga vill jag lova!!

Kram Veronica

Hem och Lycka sa...

Otroligt vackert med ljusslingor och så praktiskt dessutom.

Äsch, shoppingen får ju bli en annan gång, det blir inte alltid som man tänkt sig men då har du nåt att se fram emot! kram

Jeanette Hornbeck sa...

Så fint, jag är inne på samma slinga, väljer mellan den och två andra (de andra från uthuset och Ilva), fast man kanske kan ha alla 3, ska bara motivera mannen, kanske dina bilder hjälper till.
Hade glömt att det var du som vann brädan, extra kul att det var just du, det var ju innan vi träffades!
Kram!

S o F sa...

Vis av alla tidigare besök så ser jag ju alltid fram emot ett besök på din blogg.

Och du gör mig aldrig besviken! Fantastiska bilder denna gången också.

Hoppas allt blir bra framöver med familjen när maken ska studera!

Ha en fin vecka!

StrandviksVillan sa...

Så söta slingor!
Jaaa, inte kommer det väl bli helt lätt att klara sig ensam i veckorna, men allt går ju när man är inställd på det! Det är ju trots allt tillfälligt (men jag avundas dig inte...)
Kul åtminstone att du får chans att besöka huvudstaden med jämna mellanrum då!
Kram kram Anki

Camilla sa...

Härliga bilder! Vad fin sänghimmeln blev med belysningen! :-) Tänkte höra om du är sugen på ett gemensamt pepparkaksbak med småttingarna...? Kram kram :-)

Brunkullan sa...

Ljuvlig skylt, och ljuvlig slinga:)
Ha en trevlig kväll!
Susanne

Smått och gott hos Lina sa...

Så fint med ljusslingan i sänghimmeln! Den idén kanske jag snor också :-D

Synd om dig som inte fick shoppa. Men tänk på alla pengar du sparade ;-)

Ja vi får vara gräsänkor ihop nästa år. Bra läge på lägenheten han fick iaf. Då är det ju bara att börja komponera önskelista till julen :-)

Kramar Lina

♥ Fyra årstider sa...

Ljusslingor måste jag skaffa mig..det blir så fint.
Kram Lotta

Dalatorpet sa...

Vilka vackra stämningfulla bilder du bjuder på! super fin ljusslinga

Eva sa...

Så vackert och stämningsfullt med ljusslingor. Mysigt

Livet på Sjögård sa...

Allt blir så sagolikt med ljusslingor lite här och där... :)

Mrs M sa...

Hej! Den där slingan är så fiiiin! Synd att du inte hittade till Humlegårdsgatan, men det går ju fler tåg, som sagt.
Undrar om majorskan vill ha lite besök till helgen?
Kram/ Mimmi

Jeanette Hornbeck sa...

Tävling hos mig, välkommen!