lördag 15 november 2008

Presenter till advent

Äntligen börjar mina händer göra som jag vill, utan att svullna och göra ont. Så sakta men säkert har det börjats pyssla här hemma igen. När jag hittade denna galge från House doctor så tänkte jag direkt att den skulle passa att hänga en adventskalender på. Men jag ville inte ha en kalender med ett paket per dag under december. Nej, jag ville ha en kalender som man kunde hänga paket i endast till advent - en adventskalender helt enkelt ;-) :-D.

Med fodrade julstrutar (samma mall som till vimplarna men dubbla lager tyg och mellanlägg), mörkgrå filt (också dubbel med mellanlägg) så blev det så här till lille sonen. För att få fast kalendern på galgen så gjorde jag små hällor som sitter ihop med kardborrband (se bild).

Först hade jag tänkt att brodera siffrorna eller klippa ut tyg och sy på. Men, sen kom jag att tänka på mina fina zink-tags som låg i skåpet - perfekt ju! De sitter fästa i ett av mellanlagren för att inte riskera att riva upp paketen som ska placeras i julstrutarna.


Av bara farten så gjorde jag två stycken. Är du intresserad av att köpa den andra - maila mig. Skriv även i mailet vad du vill ge för den. Är det fler som hör av sig så skickas den till den som vill ge mest för den. En liten auktion helt enkelt, i så fall ;-) :-D. Till den har jag tyvärr ingen galge, men de finns att till exempel hos Nublu om du önskar just en sådan galge.

13 kommentarer:

Mrs W sa...

Åhhh jag vill HA!!!!

Mrs W sa...

Jag kan inte maila via att klicka på din länk!! kom in till mig säg ett pris som du kan tänka dig :-)

Hem och Lycka sa...

Men vad fin! Och så smart! Använder Beas julstrumpa från swapen förra året till adventspaket, ett par Årepraliner till varje söndag i advent. kram

Kristin sa...

Hej du! Vad skönt att dina leder är bättre. Jag hoppas det håller sig så nu så du slipper ha allt för stora besvär.

Jättesöt adventskalender, och precis lagom med 4 paket... vi hade 24 st i 2 år och det var sååååååå svårt att hitta på grejor att slå in till den. Får se om jag kan övertala sonen att gå med på 4 paket det här året... ;-)

Kram och ha en fortsatt bra helg!
/kristin

Blickwinkel sa...

What a wonderful idea ?! Very lovely ... have a nice weekend!
greetings Esther

tina på peppar och vanilj sa...

Vilken fin adventskalender! Jag ska också "bara" ha paket 1-2-3-4 advent i år. Min idag 8 åriga dotter tror fortfarande på tomten(!)...vet inte riktigt om jag ska avslöja hemligheten /(att jag samarbetar med honom) eller hur jag ska göra? :D

K R A M * T I N A

the Babyblues sa...

Men vilken superbra idé! Klart mycket bättre med ett paket varje advent. Jag ska nog ta och göra en själv - tack för tipset!

Kram

Jozan sa...

Ja här inne hos dig njuter man mer än bara en smula :) Vad fint du har gjort!! Jättefint verkligen!

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Jätte fin kalender, har mailat dig...men vi får väl se om den finns kvar.
Kram Lotta

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad SÖT den är!!
Kram Lallis

Mys o Mirakel sa...

Hej vännen!
Härligt att höra att dina leder är bättre, hoppas att lill-plutten kryat på sig också! Vilken underbar kalender, satsar också på överraskningar vid varje advent det blir lite lagom! Ha det gott! Kram :-)

Ett hus i vitt sa...

Mamma Mia vad snyggt!!! Och smart att ge 4 presenter som är lite rejälare än att försöka klura ut 24 st... Skönt också att du känner dig bättre, vännen!! Smart att ha en auktion, den kommer nog att säljas dyrt! Tyvärr går alla pengar in i butiken just nu annars hade jag nog varit med och bjudit;-). Kramelikram, Anette

Knyttis-Jenni sa...

Åh så fint du gjort! Vilken bra idé!
Kram Jenni