tisdag 30 september 2008

Nu lyfter vi...

Måste bara visa vilka söta leksaker jag hittade på Åhléns idag. Jag tycker att de var jättefina och är helt övertygad om att sonen kommer att tycka detsamma. Rejäla, gjorda i trä - perfekt för vår lille kille!


Sen till helgens äventyr..
I söndags kom en lyftkran och lyfte upp diverse möbler via balkongen och in på övervåningen. Det gick jättebra - och framförallt smidigt (säger hon som stod på marken och fotograferade... ;-) :-D ). Så två skåp, en soffa och våra resårbottnar till sängen hissades upp.

Här får du även en liten smygtitt i allrummet nu när soffan är på plats. Tyg till nya kuddar i soffan hittade jag också på Åhléns idag som turligt nog hade 20% rabatt på alla metervaror - perfekt! På nedersta bilden ser du att belysningen till takbjälkarna sitter där den ska. Ett lysrör i varje bjälke (som vi "gröpat ur" innan vi satte upp). Det är speciella lysrör som går att dimra och det blev jättemysigt tycker jag.



Den observanta ser säkert att det saknas spröjs till balkongdörren, men det är på gång :-D.
m
m
Stort tack till er alla som läser och framförallt ger mig uppmuntrande kommentarer. Det är så roligt och jag blir så glad!! Ha en toppendag!

fredag 26 september 2008

Förhandsglimtar

Idag tänkte jag visa lite förhandsglimtar på saker från övervåningen, som jag sen - förhoppningsvis - kommer kunna visa lite finare bilder på.

Först ut är våra nya nattduksbord som jag hittade på loppis i somras. Två stycken, knalligt röda i massiv ek. Misstänker att de använts till ett skrivbord då den ena innehåller hyllplan och den andra lådor. I den ena lådan låg det en linjal och i en annan hade en bläckpenna läckt - därav min misstanke.. ;-).


Köpte fin förvaring till sonens sovrum igår. Denna ska placeras uppe på ett skåp som jag fyndade på Blocket förra helgen. Två stycken skåp står redo att placeras i sonens sovrum men de kommer inte upp för trappan - det är för trångt.. Så på söndag kommer en kranbil och hissar upp dem tillsammans med en soffa. Upp på balkongen och vidare in på övervåningen, det kan bli spännande! Du ska få se båda skåpen, men först ska de målas (efter transporten till övervåningen).


Jag nämnde att jag varit i Linköping och köpt en arbetsstol för 20 kronor. Även denna ska du få tjuvtitta lite på idag. Den ser inte mycket ut för världen just nu, med både sits och rygg bortplockade. Men jag tror att den kommer att bli riktigt fin efter målning och omklädning. Det är en tung och gedigen pjäs kan jag lova!



Hoppas att du får en riktigt trevlig helg med mycket solsken. Och du - glöm inte att höja blicken upp mot de vackra höstlöven, med den klarblå himlen i bakgrunden. Njut en smula, helt enkelt!

söndag 21 september 2008

Matchningsnörd

Ja, jag erkänner - jag är en matchningsnörd... Ibland försöker jag lura mig själv för att komma runt det, men det lyckas väldigt sällan.

Köpte en söt lampa på Ikea, som jag satte upp i sonens nya sovrum. Ljusblått tyg med flodhästar på samt en grön remsa längst ner. Njaaa, det var något som inte var riktigt bra. Testade att sy på en vit kant nedtill på lampan, istället för den gröna. Upp med lampan igen. Njaaaee, inte riktigt bra... Till slut fick jag ge vika för matchningsnörden och sydde helt nytt med samma tyg som gardinen. Nu känns det bra! :-D

Igår var vi, tre kompisar, iväg på shopping. Det blev ganska välfyllda kassar i en väldigt välfylld bil. Jag köpte till exempel nya krukor och nya fönsterlampor till vårt sovrum på övervåningen. Krukorna var speciella för de såg verkligen handgjorda ut - lite oregelbundna och ojämna. Det gillar jag!



onsdag 17 september 2008

Badrumsdetaljer

Först och främst vill jag säga - STORT TACK!!! Tack, tack, tack för alla värmande kommentarer om sonens sovrum! Jag blir så glad och har läst dem med ett stort leende på läpparna och blir varm i hjärtat. Jag är så glad att jag har er som gång på gång motiverar mig till att fixa och dona.

Idag tänkte jag visa två detaljer som tillkommit till nya badrummet. Dels en emaljskylt från Åhléns som numera pryder dörren in till badrummet. Och dels en toalettrulleshållare som jag köpt i en butik här i vår lilla stad. Hållaren har jag fäst på det lilla vitrinskåpet som jag visat tidigare. Perfekt att dels slippa göra hål i kaklet plus att man lättare når pappret när man har det vid sidan istället för bakom toalettstolen.

Ha en riktigt toppendag!

söndag 14 september 2008

Med spackel och målarfärg...


Vi har fått en växasäng från sonens kusin H - tack snälla! Det var många år sedan H sov i den och sedan dess har den stått och väntat på att lill-kusinen ska växa till sig och vara redo att byta ut spjälsängen. Mamman tyckte dock att den behövde lite spackel och lite målarfärg innan den blev riktigt bra. Tycker inte du också att solen ser elak ut?! :-D *känslig mamma*. Mycket spackel krävdes för att det "inristade" mönstret skulle försvinna.



Sonens sovrum på övervåningen börjar ta form. Det som saknas nu är en hylla för leksaker och klädförvaring. Men jag håller utkik på loppisar och på Blocket i jakten efter rätt möbler ;-) :-D.



torsdag 11 september 2008

Stege

Nu har den absolut roligaste delen av "projekt övervåning" påbörjats - piffningen!! :-D Till badrummet har jag köpt en stege från Åhléns. Jag är inte helt nöjd med kvaliteten, men för 225 kronor så förväntar jag mig inte toppkvalitet utan den får stå tills jag tröttnar. Jag tyckte att det var ett bra alternativ eftersom jag inte hittat någon gammal fin och har haft svårt att komma igång med ett eget bygge... :-D.

Har du några bra tips på vad jag kan hänga på min stege? Just nu hänger två av mina senaste halsband på stegen tillsammans med en handduk som man kan ha att kliva på när man går ut ur duschen. På väggen bredvid kommer en knoppbräda från Bruka att sättas upp, där våra badlakan får hänga. Det gamla vitrinskåpet har även fått en fin knopp idag - det visar jag dig en annan dag tillsammans med mer "piffning".

onsdag 10 september 2008

Obäddad säng...

Jag är nog lite konstig men jag gillar inte bäddade sängar... De är jättefina att titta på men jag vill inte krypa ner i dem för att sova. Jag tycker att det känns instängt och lakanen känns inte fräscha.

Helst skulle jag vilja att täckena har hängt ute hela dagen för att sen ta in dem precis innan jag ska lägga mig. Men eftersom vädret kan vara lite ostadigt så här års, så blir det oftast att jag viker ihop täckena nere vid fotändan på sängen.
*viskar* Överkastet ligger därför på endast när vi vet att vi ska få besök..


Vid gårdagens besök på Ikea hittade jag denna gardinstång som blir en perfekt förvaringsplats för överkastet, i vårt blivande sovrum. Du kan även skymta de nya nattduksborden som är färdigmålade (jag visar mer en annan dag).

Finns det någon mer än jag som inte gillar bäddade sängar, eller är jag ensam om denna "konstighet"?! :-D


Gårdagens shoppingtripp till Linköping genererade även ett stooort fynd! Hittade en gammal kontorsstol som kommer bli sååå fin efter målarfärg och nytt tyg. Endast 20 kronor (!) fick jag betala för den, på Stadsmissionens loppis "Kretsboden". Den får du också se en annan dag.

Ha en toppendag!

lördag 6 september 2008

Jag = en "doer"...

Jag har varit iväg med jobbet, på utbildning inom ledarskap. Vi fick bland annat lära oss självinsikt - både hur vi såg på oss själva och sen "facit" i form av omdöme och graf som vi fått fram genom personlighetstest. Jätteintressant och lärorikt!

Eftersom jag numera har på papper att jag är en kommunikativ och positiv "doer" (den som genomför och avslutar projekten) så fick jag ju raskt hem och sy färdigt lapptäcket.. ;-) :-D. När man dessutom är nyfiken så vill man ju snabbt se resultat :-D.

Det är inte riktigt klart ännu - baksidan och stoppningen är inte på plats - men det är på gång. Riktigt stooort blev det ju men jag får väl vika det dubbelt för att det ska platsa hos sonen.


Projekt "Övervåning" går framåt och nu är elen klar i både sonens sovrum och i badrummet *jublar*. Jättefint blev det när spotlightsen kom på plats i badrummet, men det får du se en annan dag. Hursom helst så innebär detta att sonens sovrum är klart för att börja inredas, Sängen håller jag på och målar så nu får jag snabba på för att bevisa att jag kan avsluta projekt.. ;-). Några möbler saknas fortfarande till hans rum, men jag spanar på loppis och på Blocket för fullt.
m
Här ser du lite av "piffningen" till hans rum och i vilka färger jag har tänkt mig. Galgarna kommer från Åhléns, griffeltavlan från Blomsterkompaniet i Vellinge, påslakan från Nyblom o Kollén, gardintyg från Åhléns (köpt för några år sedan), överkast från Greengate och mattan från Ikea.


Jag kan förtydliga att sonen alltså har ett lekrum på nedervåningen och kommer att ha sitt sovrum på övervåningen. En del av er har reagerat på att han verkar ha mycket möbler redan, men det är alltså så att han har två rum.
m
m
Ha en riktigt skön helg!

tisdag 2 september 2008

Vinnarna är...

Nu är vinnarna dragna!

6 stycken formar vanns av Johanna och 4 stycken formar vanns av Hem & Lycka.

Stort GRATTIS till er båda! Maila mig namn och adress (min mailadress ser du i högerkanten).

måndag 1 september 2008

Lappar och raksöm...

Symaskinen och jag har gett oss på ett stooort projekt - ett lapptäcke som mäter cirka 2m x 2.30 m. När man ändå är igång är det likabra att göra det stort ;-).

Lapparna är klippta, ja eller egentligen skurna för jag använde skärmattan och kniven, som jag köpte på Stoff o Stil, för första gången igår. Jag kan varmt rekommendera dessa redskap om du ska sy lapptäcke. Så smidigt!

Igår la jag ut alla lapparna på golvet för att bestämma mönstret och nu ligger de i små prydliga högar och väntar på raksöm. Som du säkert ser (om du läst här ett tag) så är det sonens färger, så han ska få det när det blir klart.



Du har väl inte missat utlottningen här nedan? Eftersom jag bara skrev måndag kväll och "kväll" är lite diffust så drar jag en vinnare imorgon bitti. Så passa på, om du vill ha chans att vinna mysiga ljuskällor.
Ha det toppen!