onsdag 21 januari 2009

Fler väggar tack!

Jag brukar ha problem med att komma på vad jag ska ha på väggarna här i huset. MEN inte när det kommer till barnrumsväggar tydligen :-D. Sonen har ju dessutom två rum - ett sovrum uppe och ett lekrum nere - men jag hittar hela tiden nya saker som jag skulle vilja pryda hans väggar med. Det finns så mycket fint!!

Här kommer lite exempel:

Elsa Beskows underbara illustrationer av sångerna "Mors lille Olle", "Bä bä vita lamm", "Sov du lilla vide" och "Blåsippan ute i backarna står". Dessa har jag kopierat från boken "Mors lilla Olle och andra visor" (i A4-storlek). Jag har samma motiv i affischstorlek (köpta via http://www.barnbokhandeln.com/) men de kommer förmodligen aldrig ur rullen de står i - det finns ju inte plats för dem...


De fina bokstavs- och siffertavlorna som sonen fått ärva från kusinerna Iza och Calle.


Alla orden i favoritsången "Mors lille Olle" - gjord hos http://www.wordle.net/


Tavellist med sonens alla böcker, som läses flitigt och bör vara lätt-tillgängliga samtidigt som de är fina att titta på.


Hittade ett fint hopprep i en butik i vår lilla stad, som kommer från Fair Trade. Man vill ju givetvis hänga upp sonens fina kreationer.



Sen har han tavlor med underbara motiv från boken "Vår i Bullerbyn". Illustrerade av underbara Ilon Wikland. De har inte fått komma upp ännu - det finns ju inte plats...
m
Hittade ett fint tyg på Åhléns häromdagen, med världskartan i mjuka harmoniska färger. Detta skulle bli jättefint att spänna upp på en ram eller kanske ännu enklare - spänna runt en bit hård frigolit och hänga upp på väggen. Både fint OCH pedagogiskt ;-) :-D.

Du förstår kanske att jag har angenäma problem... ;-) .-D. Jag har ju inte ens nämnt hans vimplar... Jag behöver helt enkelt ha fler barnrumsväggar. Eller så får vi byta ofta! :-D

28 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Roligt! Precis det tyget ifrån Åhléns hade vi i sonens rum för ett par år sedan. Fastmonterat på en träram. Och det var verkligen fint!

Hem och Lycka sa...

Å vad fint med visorna på väggen.. Skulle också vilja ha fler väggar härhemma. Men så har vi öppen planlösning och bara 72 kvadrat också ;-)

kram

Livet på Sjögård sa...

Men en sån fiffig ide att använda hopprepet sådär! Tror att jag kanske lånar iden av dig :)

Och jag förstår helt ditt dilemma över väggytorna :) Helst sku man ju villa ha allt fint upp!

Veronica Tingvall sa...

Oh vad fint... Jag skulle behöva barn så att jag också kan få pryda lite väggar med så fina saker:-) Sambon är dock inte helt överens om detta... än i alla fall.

Kram /Veronica

millandante sa...

Åh så många fina saker! Saknar att få inreda barnrum nu när mina är tonåringar...
Ha det gott!

jenny sa...

håller med dig om väggarna till barnrum. finns hur mycket kul som helst. har själv så många ideer att jag kanppt kommer till skott, kan ju inte bestämma mig.
älskar ditt (eller sonens) rum. har tankat så mycket inspiration här inne. återkommer ofta, speciellt under kategorin barnrum...

Smått och gott hos Lina sa...

Så fina saker på väggarna. Det är ju bara så du ger fler rum till Melker. Vardagsrummet t.ex. Är säker på att Melker skulle gilla att ha en braskamin i sitt rum. Inga problem! Fler saker du vill jag löser åt dig?

Ha det bra!
Kraaam!

P.s Jag ska helt fräckt sno idén med tavlorna gjorda av barnvisornas bilder. Sååå fint! :-)

StrandviksVillan sa...

Häääärligt inlägg!!
Hmmm, jag har inte tänkt på att kopiera fina bilder till tavlor, tack för tipset!
A-C

rosenskära sa...

Har också mycket lättare att hitta tavlor till barnens rum än till våra. Just Elsa Beskows barnboksskatt är ju nästan outtömlig.

När min stora tjej var liten hade hon kaninen Miffy på planscher och småtavlor. Det började med att jag hittade ett barnförkläde i vaxduk i Helsingör. Det var innan Designtorget började sälja småväskor och böcker med Miffy, så det kändes som att jag var "först". Idag har jag svårt för att skiljas från det jag samlade på mig...

Kram/Lena

Anna sa...

Åh så fint. Det där med hopprepet var finurligt, bättre än att använda ett tråkigt snöre. Gillar tvättklämmorna skarpt.
Elsa Beskow o Astrid Lindgren är också stora favoriter här hemma.

Kram Anna

Anonym sa...

Åh vad fint du gör hos din son!
Har inga barn än, men när jag får det så kommer det bli så kul att fixa och pyssla fint på barnrummet/n!
Elsa Beskows böcker med illustrationer är bara fantastiska! har alla mina ligger i en låda hos min gamla mamma i väntan på barn =0)
Smart att kopiera bilderna ur böckerna och ramma in!
Hälsningar Anne

Anonym sa...

Äsch... stava kan man tydligen inte.. det är dumt att ramma bilderna, då går de ju sönder =0)
Rama in ska det ju vara såklart!
(jo var förresten in här om dagen och skrev en kommentar till din vimplar som var fantastiska, men den kom inte med, gjorde väl någe fel)

Sara sa...

Hej
Jag ville bara skriva några ord... Jag har läst din blogg i ca ett halvår nu. Den är så inspirerande! Det bara kryper i mina fingrar för att få måla och pyssla. Hoppas att du kommer fortsätta att inspirera oss läsare i lång tid framöver!

En fråga? När du målar alla dina fina skåp, vad använder du för färg då? Målan du direkt på eller slipar du ner ytan först?

Tack för en super blogg!
Kram Sara

Anna-Paulina sa...

Jätte fint med barnavlorna i de vita ramarna på listen. Världskartan var ju läcker. Synd att det är så långt till Åhlens från oss. 18 mil fram och tillbaka. Såg även att du gör smycken, jätte fina, jag har också hittat denna underbara hobby. Har också en blogg där jag lägger ut alla kreationer. Ha en mysig helg. Kram

Njut i din trädgård sa...

Det där tyget måste jag springa o kika efter! Jätte fint! Jag är bara för dålig på att hänga upp saker på väggarna. Dålig på att prioritera (konst kostar ju en del) och så kan jag aldrig bestämma mig. Det är kanon med tavelhyllor, då kan man få va velig som jag är! Trevlig helg!

Jes/Vita villa vila sa...

Heeeej min vän,

Hoppas du & dina nära har en fin fredagskväll! ÅÅÅ så fina, härliga bilder på alla underbara saker som M har på sina väggar! Hopprepet var ju supersmart - nu fick jag genast ett stooort behov att att göra så i kejsarens rum :) Du har ju den effekten på mig det vet du ju! Inspirerande som få! TACK vännen!

Jag har en annan lösning på "ont om lediga väggar-problemet" - kanske ett syskon? ;)

Hoppas ni får en jättefin helg!
Största kramen hjärtat!

Jes ♥

Jes/Vita villa vila sa...

Just det - tyget ja! Det var jättemysigt verkligen! KRAM igen!

Vardagstugg sa...

Väldigt fint! Så önskar jag att vårt framtida barnrum kan se ut, älskar dom gammla sagorna..
Annelie

Mrs M sa...

Dags för utbyggnad? :D
Fina tavlor måste få plats... och vimplar!
Kram

Victoria sa...

Va fint du har gjort!
Ha en trevlig och mysig helg!
Victoria

Villa Hemma sa...

Hihi, fast det är ju fiffigt med tavellister så att man kan byta mellan allt fint :-D

kram

Lilla huset på prärien sa...

Håller med dig! Finns så mycket fint att hänga upp på barnväggarna... ändå har jag minsann inte mycket på mina barns väggar. Kan hänga ihop med att det är betongväggar kanske...? :)

Vackra de där små tavlorna var!

Kram Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Vilka fina saker, härligt med små barn när man får göra som man vill.

Hälsn Anne

Sara sa...

Fler barn och fler rum är kanske en fiffig lösning ;) Gillar idén med tyget! Alla tavlor är jättefina så jag förstår verkligen ditt dilemma! Men det är klart man får byta lite då och då, problemet är ju att det andra ska förvaras nånstans under tiden...

Ett hus i vitt sa...

Åh fint fint fint :-). Äälskar Elsa Beskow, ja det är ju verkligen ett problem det där med väggar... Och ordtavlan med mors lilla Olle var ju en toppenfin idé. Och dina vimplar var ju också så fina, helt egna som jag inte har sett förut. Nä nu måste jag sätta mig vid symaskinen :-). Kram, Anette

Camilla sa...

Tror bestämt att det är dags att bygga ut för er också! Men om du vill kan jag förvara tavlorna åt dig, bara du skickar med ett fint, vitmålat skåp att förvara dem i...! ;-) Tygen är ju underbart, tror att jag måste ta en sväng till Åhléns också ...! Ha det gott! Kram :-)

Jenny sa...

Ja du gör så vackra saker!Man får härligt med inspiration av dig!!Tack!

Anonym sa...

Vilket jättefint rum!

Det fina världskartetyget har jag just sett på mitt jobb (är lärare) och jag hoppas det finns kvar på Åhléns. Ska göra en anslagstavla...