onsdag 22 september 2010

Inspiration

Innan jag lämnar mina inredningstidningar till återvinningen, brukar jag klippa ut bilder som inspirerar mig. Jag har en anslagstavla som jag sätter upp bilderna på, i mitt "kreativa rum". Ett riktigt stökrum där jag gör smycken, syr, målar med mera. Jag har alltid kallat det vårt "skäms-rum" tills en kompis kallade det mitt "kreativa rum". Hon sa att alla konstnärer säkert behöver ett rum i kreativt kaos. Det lät bra tyckte jag :-D.

Men nu ska detta bli Maltes rum och jag har börjat plocka ihop mina prylar. Nu ska det baaara vara blått, blått, blått därinne för pojkar kan ju bara ha blått *ironisk* (väääldigt ironisk). I mitt inlägg om de röda vimplarna "broderade jag tydligen inte ut texten" tillräckligt. Jag har mest rött och blått i Melkers rum numera, så visst kan killar ha rött.

I Maltes rum kommer brunt och grått att dominera (det kommer säkert bilder därifrån senare). Det har ju ni som följer min blogg förresten redan sett, då jag visat Maltes vimplar. Men jag har samlat på mig väääldigt mycket röda tyger och hade tänkt mig ett riktigt "Ilon Wikland-rum" om jag fått en liten flicka. Men nu när jag fick en pojke hade jag en annan bild av hur jag ville ha det. Andra planer helt enkelt, vilket jag tror är helt okej att ha ;-) :-). Hur som helst så är jag säker på att vimplarna är superbra i de hem där de nu hänger ;-) :-D.

Ville dela med mig av det som fanns på min inspirationstavla innan bilderna åkte ner. Jag ÄLSKAR detta skåpet!! Jag hoppas att jag hittar något liknande någon dag!

Detta hus ska vara förebilden nästa gång vi bygger.. ;-) :-D.

Är inte detta elementskydd helt underbart?? Mimmi tipsade om detta underbara, som var med i en Lexington-reklam (tror jag det var) för några år sedan. Sådana skulle jag vilja ha!

Vad inspirerar dig?

3 kommentarer:

Villa Hemmet sa...

tjena

Är inte skåpet fr Indiska?
http://indiska.com/system/search/product.asp?id=2354&c=114&page=1&rnum=8
Jag har varit sugen på detta länge... men det finns inte hemma i affärerna (inte i skåne iaf). Jag vill gärna klämma lite innan :)

kram

Inas sa...

Hej vännen!
Ja, min lilla skaparhörna är också ett kreativ hörna... men jag skäms mer över denna hörna. Men trevligt att fler har rum som kreativiteten flödar i. Ha en underbar fortsatt vecka goa kramar Ina

Simplicity sa...

Hejsan!
Är en tråkig regndag idag så har suttit och klickat runt lite och hittade in till din blogg och njuter av dina fina bilder.

Ja, man behöver rensa sin inspirationsboard emellanåt... jag hittade min inspirationsmapp i nattduksbordet som har några år på nacken och det märks att smaken förändras.

Såg det röda huset med vita knutar som du inspireras av. Om du går in på Hemnet och söker på Leksand och begränsar söket till den senaste veckan kommer du att hitta många bilder på det.

Hadegott!