lördag 22 januari 2011

Kuddtips!

Nu kommer två kuddtips som kanske är helt självklara för dig, men det känns som att jag precis vaknat gällande det här ;-) :-). Jag var i en av vår lilla stans butiker och hittade den fina quiltade kudden ovan och min naturliga fråga blev - har du en till? Jag vet inte om det är Feng Shui eller "ordning-och-reda-polisen" i mig som alltid alltid tänkt på kuddar som par. Då säger tjejen i butiken - men tycker du inte att varje enskild kudde kommer fram mer och att man ser den bättre om man har två olika? OJ! Så har jag aldrig tänkt! Att två och två kuddar blir lite tråkigt och inte särskilt spännande. Men jag köpte det till 100% - nu känns det självklart! Så jag köpte EN kudde (märket på den quiltade kudden är Grand Design). Och sen - håll i hatten - gick jag till en annan butik och köpte EN kudde där också (den bakom, från PB Home med söt spetskant (bild nedan)). Så nu är jag glad ägare till två olika kuddar som passar alldeles utmärkt tillsammans i soffan :-).
På andra sidan finns dock två likadana kuddar, från Åhléns - man kan ju inte lära sig till 100% på en gång. Kanske en av dem får hamna någon annanstans :-).

Det var dagens första tips! Det andra tipset är att ta en vanlig "huvudkudde" (50x70 cm) och stoppa i ett 50x50 cm-fodral. Det gör att fodralet fylls upp bättre och kudden ser fylligare och - enligt mig - finare ut!

4 kommentarer:

SoF sa...

Hihi - skrattar gott, för jag har tydligen varit lika enkelspårig jag.
Skärpning alltså. :)

Ha det gott!

SoF/f.d. Sök och du skall finna

Hwita Villan sa...

Hahaha, vilket kul inlägg, du skriver så roligt :-). Men jag håller med - det BLEV snyggare!

Ha en bra dag!

Kram M

Anonym sa...

Ja men det blev ju perfekt med två olika och att du hade ett par också! Fyra olika kanske hade blivit lite för olika? Jag tänker ofta udda tal när jag inreder, eller ja, ibland blir det ju såklart jämnt men t ex fem kuddar, tre tavlor osv. Kanske en rund mindre kudde också? =) Men det är ju vad man är ute efter för känsla också. Par för tvåsamheten och ordningen eller tre för det lite mer ouppdelade, oregelbundna. Det är inte fel med variation!

PS tack för "tipset" med stoff & stil, har införskaffat aptyget!

Kram Anna

StrandviksVillan sa...

Jamen visst har man ju alltid gjort så - alltså köpt kuddar två och två :)
Jättebra om man hittar en dyr kudde att bara behöva köpa en, haha! Annars så har jag ofta föremål i grupper om tre, vet inte varför...?
Jag brukar också återanvända huvudkuddar ibland, eller så köper jag såna där riktigt billiga.