Matiga muffins
Tänkte dela med mig av ett recept på matiga muffins. De är ooootroligt saftiga och goda - lätt vanebildande ;-). Som krydda på moset så är de ju dessutom ganska nyttiga - bara en sån sak!
n
2 ägg
1/2 dl råsocker
1 morot
2 dl matyoghurt
50g smör
4 dl vetemjöl (går bra med fullkorn också)
2 rågade msk vardera av vetekli, krossade linfrön och solrosfrön
2 rågade msk vardera av vetekli, krossade linfrön och solrosfrön
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
n
Sätt ugnen på 225°C. Vispa ihop ägg och råsocker lite. Skala och riv moroten fint. Tillsätt morot och yoghurt i äggblandningen. Rör ihop de torra ingredienserna (utom linfrö och solrosfrön) och smula ner och finfördela smöret i mjölbandningen. Blanda sen ner det i smeten. Därefter rör du ner fröna. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i stora pappersformar. (6-8st) Grädda i mitten av ugnen 15-17 min.
m
Goda att dela på mitten och äta med lite smör på, eller philadelfiaost eller marmelad eller..... - vad som helst! Mums!
5 kommentarer:
De ser jättemumsiga ut! Det receptet ska jag spara.
Ha det bra!
Kram Lina
Å va fina dina blev...jag testade efter att ha sett ditt recept.
Men de blev lite lägre :)
Men sååå goda :)
Kram Hanna
Gissa vad jag skall göra i morgon?
Jo, jag och barnen skall baka dina muffins till fredagsmyset!!!
Återkommer med rapport om hur de blev.
Själv stickar jag på en vit sjal samt målar o målar. Ett bord är i alla fall klart nu.
Vi hörs o ses!
Kram L
Det där lät jätte gått. Tror jag ska prova baka till helgen. Kram**
Oj vad det där lät gott! Måste bara prova det nån dag :) TACK för ett kalastips!!!
Kramis Jes
Skicka en kommentar