torsdag 21 februari 2008

Matiga muffins
Tänkte dela med mig av ett recept på matiga muffins. De är ooootroligt saftiga och goda - lätt vanebildande ;-). Som krydda på moset så är de ju dessutom ganska nyttiga - bara en sån sak!
n
2 ägg
1/2 dl råsocker
1 morot
2 dl matyoghurt
50g smör
4 dl vetemjöl (går bra med fullkorn också)
2 rågade msk vardera av vetekli, krossade linfrön och solrosfrön
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
n
Sätt ugnen på 225°C. Vispa ihop ägg och råsocker lite. Skala och riv moroten fint. Tillsätt morot och yoghurt i äggblandningen. Rör ihop de torra ingredienserna (utom linfrö och solrosfrön) och smula ner och finfördela smöret i mjölbandningen. Blanda sen ner det i smeten. Därefter rör du ner fröna. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i stora pappersformar. (6-8st) Grädda i mitten av ugnen 15-17 min.
m
Goda att dela på mitten och äta med lite smör på, eller philadelfiaost eller marmelad eller..... - vad som helst! Mums!

5 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

De ser jättemumsiga ut! Det receptet ska jag spara.

Ha det bra!
Kram Lina

Hanna / i ett gult litet hus sa...

Å va fina dina blev...jag testade efter att ha sett ditt recept.
Men de blev lite lägre :)
Men sååå goda :)

Kram Hanna

Kalkstenssommar sa...

Gissa vad jag skall göra i morgon?
Jo, jag och barnen skall baka dina muffins till fredagsmyset!!!

Återkommer med rapport om hur de blev.

Själv stickar jag på en vit sjal samt målar o målar. Ett bord är i alla fall klart nu.

Vi hörs o ses!

Kram L

Lena sa...

Det där lät jätte gått. Tror jag ska prova baka till helgen. Kram**

Jes/Vita villa vila sa...

Oj vad det där lät gott! Måste bara prova det nån dag :) TACK för ett kalastips!!!

Kramis Jes