lördag 8 mars 2008

Inredningshjälp

Idag har vi haft Hem- och inredningsmässa här i min lilla stad. Som föredragshållare och inspiratörer hade man bjudit in Mija från Bygglov och Lulu från Äntligen hemma. Jag tänkte att jag och sonen skulle ta en sväng dit, medan sambon och elektrikern jobbade med vår övervåning. Jag hade dock inte så gott om tid för det har varit kalas idag (stående punkt för våra helger, känns det som) och innan kalaset skulle lillasyster och jag träffas för att köpa present till morgondagens kalas.


Jag blev så glad när jag upptäckte att det inte var en jäääättekö till Mija, som jag tänkte rådfråga både om mitt svårmöblerade allrum/kök/vardagsrum och även om planlösningen uppe (främst om badrummet). Så vi ställde oss i kön och närmade oss Mija sakta, sakta. Hos Lulu var det ingen kö alls... Kanske kan bero på att hon såg allmänt uttråkad ut och hade en blick som verkade säga att hon var liiite bättre än alla andra... När någon var framme hos henne så tittade hon knappt på personen och pratade "överlägset"... hmmm, hon var inte bra på att framhäva sig själv helt enkelt.


När jag stod som nummer två i kön, reser sig plötsligt Mija upp för att gå på lunch! :-o. Därefter skulle hon hålla föredrag och beräknade vara tillbaka efter cirka en halvtimma. Dvs en kvart innan vi skulle vara på kalas - då skulle även presentköpet vara klart. Lika bra att glömma med andra ord!


Jag hade tur för att personen som stod framför mig i kön var en kompis, så hon erbjöd sig att ta mina ritningar och ställa även mina frågor - snällt!! Så nu är jag såååå nyfiken på vad hon fick för svar och jag kommer inte att nå henne förrän tidigast imorgon!!


Visar en bild från vårt svårmöblerade rum. Bjuder ju annars mest på detaljbilder *fegis* men här kommer ett "undantag" ;-). Soffan och pallen som står här ska få bo i allrummet på övervåningen sen, när den är klar. Min absoluta dröm vore att ha en svängd Howardsoffa i detta rummet - det vore väl fint?! Bort även med fåtöljen och in med en Howard-schäslong brevid kakelugnen (till vänster på bilden). Jag ska bara vinna lite pengar förstl! :-)


Ha det toppen!

15 kommentarer:

Villa Hemma sa...

Lulu är inte heller ngn av mina personliga favoriter, men det finns säkert personer som gillar även hennes stil.

Jätteroligt att få se "hela" rummet :-D Man blir nyfiken på mer :-D

Smått och gott hos Lina sa...

Så härligt inbjudande rummet ser ut. Kul att se vad ni får för förslag sen.
Mera modiga bilder! :-)

Kram Lina

Anonym sa...

Hoppas det gav mersmak att visa mer avslöjande bilder! Vill se hela ditt hem!!! *våga, våga*
Kram!

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!
Vilket härligt och rofyllt vardagsrum! Jättefint! Vore kul att se mer om du vill visa dvs!
Vad står det på kuddarna? :)
Så vackert!
Ha en trevlig lördag!
Kram, Susanne

Solsjö - Under en vind sa...

Vad synd att du inte hann fram! Tycker att Mija verkar vara en härlig person, jag kikar alltid på Bygglov då det finns tillfälle!

Ditt rum ser så ljust och inbjudande ut! Det låter fint som du har tänkt!
Ha en skön söndag! Kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Å spännande det låter! Ska ju bli kul att se vad du får tillbaka för tips ☺ Roligt att få se en helbild - verkligen jättefint! Önskar dig en superskön söndag!

Kram Jes ♥

Marie sa...

Erat vardagsrum ser jätte fint och rofyllt ut. Jätte fina kuddar i soffan, finns det någon närbild på dem här i bloggen?
Vårat vardagsrum är oxå jätte svårmöblerat och jag blir aldrig riktigt nöjd med hur sofforna står

Kalkstenssommar sa...

MEN!
Börja visa mer helbilder. Den här var ju hur fiiiin som helst. Jättesnyggt helt enkelt!

Jag tycker att du har fått till det väldigt bra.

Kram L

Julia sa...

Jag gillar tapeten! Det ser mysigt ut!

Anonym sa...

Hej, jag är ofta inne och tittar i din helmysiga blogg men lämnar sällan avtryck... sorry :( Nu kände jag bara att jag var tvungen att skriva eftersom du inte verkar nöjd med det här rummet. Det är ju FANTASTISKT fint. Du verkar allt lite hård mot dig själv tycker jag :) Jag skulle vara jättenöjd om jag fått till det så här rofyllt och vackert i mitt eländiga vardagsrum!! Tack för en jättebra blogg. Kramar Therése

Kannor och karaffer sa...

Åh vad kul att jag hitta till din fina blogg - helt underbara bilder.

Härliga S ni har i trädgården - bra tips ni fick.

Kommer gärna tillbaka till din blogg.

Ha det gott!
/Ann

Emily Grey sa...

Jag tycker att det ser jättefint ut som det är nu. Iofs ser man ju inte hela rummet.
Som student i en liten tvåa är jag iaf väldans avundsjuk ;)

Lila sa...

Jättefint rum. Det finns väl inget att klaga på!! Kul med helbilder. Vilken harmoni, färgerna passar väldigt bra ihop.

Men nyfiken som man är skulle det vara kul att se på Mijas förslag. Men jag ser ingen anledning till att ändra det som är nu!

Kramis L

"M" sa...

Jättevackert rum i jordtoner...love it...

Millas hem sa...

Ditt vardagsrum ser helmysigt ut!!
Kram Camilla