onsdag 10 september 2008

Obäddad säng...

Jag är nog lite konstig men jag gillar inte bäddade sängar... De är jättefina att titta på men jag vill inte krypa ner i dem för att sova. Jag tycker att det känns instängt och lakanen känns inte fräscha.

Helst skulle jag vilja att täckena har hängt ute hela dagen för att sen ta in dem precis innan jag ska lägga mig. Men eftersom vädret kan vara lite ostadigt så här års, så blir det oftast att jag viker ihop täckena nere vid fotändan på sängen.
*viskar* Överkastet ligger därför på endast när vi vet att vi ska få besök..


Vid gårdagens besök på Ikea hittade jag denna gardinstång som blir en perfekt förvaringsplats för överkastet, i vårt blivande sovrum. Du kan även skymta de nya nattduksborden som är färdigmålade (jag visar mer en annan dag).

Finns det någon mer än jag som inte gillar bäddade sängar, eller är jag ensam om denna "konstighet"?! :-D


Gårdagens shoppingtripp till Linköping genererade även ett stooort fynd! Hittade en gammal kontorsstol som kommer bli sååå fin efter målarfärg och nytt tyg. Endast 20 kronor (!) fick jag betala för den, på Stadsmissionens loppis "Kretsboden". Den får du också se en annan dag.

Ha en toppendag!

19 kommentarer:

Moodboardwithflowers sa...

Honey! You are smart!! fint blev det också!

MiaMaria sa...

Hej!

Fiffigt!

Snyggt också!

MiaMaria

tjenixen sa...

Jag är tvärtom. Tycker det ser ofräscht ut med sängar som inte har överkast. Har man t ex barn eller djur osv så är de ju mycket i sängen ex. leker, hänger m kompisar osv. Nä, jag vill ha överkast så det skyddar och är fräscht när man sen ska krypa ner. Jag tycker även det blir lite för privat o ser ofräscht ut när jag kommer hem till andra som inte har överkast oxå. Så jag är nog din totala motsats:)
/Åsa

Anna sa...

Jag kan bara hålla med. Även om jag inte alltid hinner bädda sängen. Är väldigt dålig på att använda överkast. Kanske en sak att bli bättre på!
Smart upphängning!

Kram

♥ mamman i huset ♥ sa...

Man SKA inte bädda in kvalster och annat... Så du gör helt rätt! Jag bäddar aldrig in täckena efter att jag sett ett tv-program om just kvalster. Däremot kan man ju sträcka lakanen och vika ihop täckena vid fotänden. Sedan lägger jag på halva överkastet. Det ser jättetrevligt ut, och det får "lufta" hela dagen.

Inne hos barnen där det leks på sängen hela dagarna bäddar jag med överkast. Ha det gott! Kram!

kaos i ett vitt hus sa...

jag håller med dig men det kanske beror på viss slarvighet hos mig oxå.. ;-) har precis införskaffat ett överkast innan har jag vart utan sen jag var barn. fint blev det! jag är lite förälskad själv i den gardinstången!
kram, ninna.

Anonym sa...

Vet du, jag är nog lite åt ditt håll jag med! Jag låter täckena vädras varje dag nån timme på förmiddagen. Men sen så tycker jag bäddade sängar är jättesnyggt att titta på, och jag brukar bädda sängen varje dag när jag vädrat klart. Det är bara det att i bakhuvudet lurar vetskapen om att det är yndlingsplats för alla sängmiddar som älskar värmen under överkastet..:-O
Sen om det kommer gäster hit, så har jag ändå dörren till sovrummet stängd som oftast, för det är trots allt mitt privata tycker jag...

Den stången att hänga överkastet på var ju ett riktigt smart påfunn!!

Villa Hemma sa...

Vi bäddar inte heller, skyller på att vi är rädda för kvalster...

Fiffigt med gardinstången!

Jag vill seeee stolen *tjurar*

Camilla sa...

Snyggt! Vill se mer av nattduksborden! :-)

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Kreativ så det förslår! Så smart & supersnyggt!

Jasså du har varit i Linköping & shopat :) Jag jobbar där(ja inte på Ikea alltså men i Lkpg ;)) Roligt med fynd - vill jag gärna se mer av snart!

Alltid lika roligt att besöka din blogg vännen - 1000 idéer får du nog snart döpa om den till :)

Kram kram!
/Jes ♥

Ps! Jag gillar nog när sängen är bäddad måste jag medge - men nyvädrade lakan skriver jag under på alla dar i veckan :)

Emmas Vita Hus sa...

Hej! Vilken smart lösnig med överkastet! Skönt att höra att det finns fler som inte har det superstylat i vardagsruset. Textilierna till porjkrummet ser jättefina ut, gillar fägkombinationerna i brunt och blått. Går det bra att jag länkar till dig? För hit kommer jag självklart tillbaks och inspireras! Kram Camilla

Snusilus o Sannibus sa...

Så fint det blev :) Hehe jag håller med ibland kan det se lite väl stelt ut. Jag tycker det är snyggt med bäddade sängar men jag bäddar inte alltid, bra att lufta lite ju... eller nåt :P

Ha en fin fredag!

Kram Susanne

Smått och gott hos Lina sa...

Så smart och snyggt! Jag bäddar inte heller förutom när det kommer gäster :-)

Kram!

Anonym sa...

Vilken smart ide´med stången. Man vet ju aldrig var man ska göra av överkastet. Oftast hamnar det på golvet.. =(

Emma sa...

Oj vad fint det blir. du är välkomen hem till mig när du vill så jag kan nyttja dig för styling av mitt badrum;)
Trevlig lördag Kram Emma

StrandviksVillan sa...

Hihi - alltid kul att få veta små "hemlisar". Min hemlis är att vi aldrig bäddar sängarna heller, utom när nån ska komma och hälsa på. Men vi har sovrummen på övervåningen, så oftast ser ingen dom heller. Det sägs ju att man får mer kvalster i sängen om man bäddar den, särskilt medans täcket fortfarande är varmt och svettigt. så det är nog en bra idé att bara vika ned täcket ;)

Mrs M sa...

Hej! Vad fint det blir! :)
Stegen är fin som den är, kanske du kan fylla på med fler handdukar/ Badlakan? Eller någon matchande badrock? Lykta? Hmmm, inte helt lätt...
Vad kul att du hittade lite här i stan, jag ser fram mot fler bilder från stolen och övervåningen.
Kram/ Mimmi

Livet i träsket sa...

Jag bäddar inte heller, pga kvalster och för att vi har rummen på övervåningen. Har inte tid att ödsla på att bädda. Jag satsar istället på att ha snygga och fräscha sängkläder. Funderar dock på att skaffa överkast då jag har ambitionen att spendera mer tid i sovrummet nu när det blir bibliotek också...

Mitt skabbiga chica hus sa...

Så bra så du fick bli veckans tips hos mig! http://myshabbychichouse.blogspot.com/2008/09/blogginspiration.html

Säg till om det inte är okej med länk och bild så plockar jag bort det ögonbums.

MVH Mia