söndag 19 oktober 2008

Kom in i garderoben!

Jag har fått en hel del frågor om garderoben i vårt sovrum och inser att det är väldigt svårt att förklara i ord, utan bilder. Därför kommer här ett inlägg bara om garderoben trots att den inte är halvfärdig ännu, så du får ha lite fantasi :-D.

Dörrarna kommer från Lumi och jag tror att de finns hos de flesta byggvaruhus. Vi har köpt dem på Optimera och de känns rejäla och verkar hålla bra kvalitet. Just dessa dörrar är anpassade för snedtak.

Det har inte varit lätt att hitta inredning som passar när taket lutar. Därför har jag hittat på en egen variant. För några år sedan arbetade jag med kontorsmöbler. Som personal fick man köpa möblerna till en löjligt billig penning och detta kom jag på när jag funderade över inredningen. Med hjälp av en god vän, som fortfarande är personal på företaget, har vi köpt fyra stycken öppna bokhyllor.

Två av dem är placerade längst ut på vardera sida med hyllplanen framåt. De båda andra står i mitten av garderoben med ryggarna mot varann. På ena kortsidan på dessa har jag tänkt att sätta fast krokar för att hänga bland annat skärp (se text i bilden).

Framför de hyllorna som står med hyllplanen framåt ska vi sätta upp en regel som sitter i linje med där hyllan slutar (se bild). Sedan fäster vi stänger, med fästen i väggen samt i regeln. Det kommer att vara två stänger - en upptill och en lite längre ner (se min snygga teckning.. ;-) ).

Det blir en liten passage så att man kommer åt både det som ligger i hyllorna samt att man kommer åt utrymmet bakom hyllorna.


Här kan man till exempel ha skor (bakom den "rättvända" hyllan):


Hoppas att du har gott om fantasi för att se hur jag har tänkt. Som sagt - sambon såg ut som ett levande frågetecken när jag först presenterade min idé. Jag fick skissa upp på papper men han var fortfarande skeptisk.. ;-) :-D. Men nu är det glasklart även i hans värld :-D.

4 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Nästan precis sådär har vi också gjort vår specialbyggda garderob i vårt sovrum! Två reglar från golv till tak och två stänger däremellan, en högre upp och en under. På sidan finns hyllplan på konsoler fästa i såna där skenor på väggen. På golvet under hyllorna har vi en skohylla.

Anna sa...

Nu blev det lite klarare... ;-)

//Truffles

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vi har med en stor garderob, det är kanon.
Kram Lotta

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Avis avis:) Vi behöver massor av nya garderobslösningar! Skjutdörrar vore en:)
Susanne