måndag 15 december 2008

Ett år!

Idag står Tomtemor och hälsar dig välkommen hit till bloggen! Det är på dagen ett år sedan jag började blogga. Ett år som gått jättefort och som varit sååå roligt!

Tomtemor har givetvis även sällskap av Tomtefar. Tomtar är ett givet inslag för mig vid julpyntandet - inte många och bara speciellt utvalda :-D. Jag undrar dock om tomtarna är på väg att helt försvinna i vårt julpyntande - vad tror du? Jag tycker att man ser färre och färre tomtar i julpyntandet (om man bortser från den äldre generationen).

Jag har ett väldigt speciellt förhållande till mina tomtar, då det är tomtar som jag målat själv. Först är de bara vita och sen är det som att de börjar leva, ju mer färg de får på sig. När ögonen är på plats då är det som att de fått en egen liten personlighet. Är jag knäpp - ja, kanske lite.. ;-) :-D. Det tog lång tid innan jag kunde börja ge bort mina tomtar - de var ju MINA! *ha ha*

Som porslinsmålare är jag ju så gott som tvungen att ha min egen lilla "porslinsmålar-tomte" också ;-) :-D.


Stort tack till er som gjort mitt år i bloggvärlden till ett roligt och inspirerande år! Det är ni som är min största inspirationskälla och som gör att detta är så roligt och givande!! Varje besökare och varje kommentar är som en vitamin-injektion och skapar nya idéer och nya blogginlägg. TACK!!

21 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Grattis till ditt första år! Må det bli många fler :)
OJ så imponerad jag är av att du målat tomtarna SJÄLV! Dom ser otroligt välgjorda ut.
Kram, A-C

Hem och Lycka sa...

De är helt sanslöst fina, helimpad! Köper du dem vita eller gör du dem också?

Ja, det är ju inte så vanligt i vår generation med små tomtar såsom det varit för våra föräldrar och morföräldrar. Både på gott och ont men lagom är ju bäst ;-)

kram

Anonym sa...

Gratulerar på 1 årsdagen!!
Det är du och några till som jag följer via bloggkoll som har fått mig att starta upp en blogg nu i helgen(jag skriver inte från den adressen nu) Det är så roligt att följa din blogg, inspireras och läsa om allt som livet innehåller. Det får mig att verkligen njuta en smula! TACK!!

Anonym sa...

Jag glömde ju att säga att tomtarna är underbara i sina enkla grå färger!!

Lilla huset på prärien sa...

Vad fantastiskt duktig du är på att måla! Wow - vilka detaljer och så fina de är! Jag är grymt imponerad.

Och stort grattis till 1 år på bloggen! Funderade precis på hur länge det är brukligt att blogga? Man ser ju de som har bloggat 1-2 år ca men finns det några kvar som har bloggat längre än så? Eller faller de bort sen? Typ som Spets & Snor som inte bloggar mer osv... ja, det tål att funderas på. Är det fortfarande lika roligt tycker du?

Kram Jenny

Lallis - liv och leverne sa...

Grattis på 1 årsdagen:)
Kram Lallis

rosenskära sa...

Jag satt precis och tänkte - jag är ju inte så mycket för tomtar, men de här var ju riktigt fina, undrar var hon köpt dem? Och så är det du som har målat dem! Nu drar jag mig minsann till minnes någon liten kanna med en videkvist, kan det stämma? Jag satt alldeles andlös den gången också...

Om de här tomtarna fanns att köpa, skulle jag mer än gärna ta fram dem...

Lena

ANETTESHUS.COM sa...

Gratulerer sååå mye på 1-års dagen!! Du har en kjempe-flott og inspirerende blogg! En av min absolutte favoritter:))

Nissene dine er helt nyyydelige! Så flink du er!!

Ha en fortsatt fin uke!

Klem Anette:)

Kari sa...

Gratulerer! Jeg skulle spørre om hvor du hadde kjøpt de fine nissene, da jeg likte farven på dem så godt. Så har du malt dem selv! Utrolig vakre er de. Ha en fortsatt fin uke! :-)

Villa Nordåker sa...

Jättefina är dina tomtar som du målar.

Grattis till 1år, fast jag trodde du hade bloggat längre.

Kram
Malin

MITT VITA HUS sa...

Grattis grattis till 1 år:) Så söta tomtar!

Kram M

Johanna sa...

Gratti på 1-års dagen!
Du är superduktig, wow!

Kram

Smått och gott hos Lina sa...

Grattis till ett år! Ja vi började ju blogga samtidigt ungefär. Men du är så mycket flitigare med inläggen. Och så visar du så mycket fint!

Kram Lina

Eddan sa...

Grattis till 1 år!

Vilka jättefina tomtar. Förstår att du har ett speciellt förhållande till dem.
Jag har inte hunnit få fram mina tomtar än och saknar dem lite, ska väl plocka fram dem till helgen. Tycker att de hör julen till även om det känns lite för "plottrigt" när de kommer fram. Vi har haft som tradition att åka till Norge varje jul och där gå in på en butik som öppnar ett "nisseloft" dvs en avdelning som bara har öppet till jul och där det finns massor med fina tomtar. Det har nog blivit en ny tomte varje år vi har varit där ;-)!

Må så gott! Kram från Anette

Anonym sa...

Ja tomtar verkar försvinna mer och mer, särskilt porslinstomtar. Därför blir man ju lite extra glad att du visar så supersöta tomtar!
Min mamma har gett mina barn en nittsjötomte varje jul sedan de föddes. Så det har hunnit bli en skara på, låt se, 10 tomtar nu. De får stå på en byrå i samlad trupp och är rättså söta.

Du är vekrligen så kreativ! Du syr, "degar" som dottern skulle sagt och målar porslin. Undrar vad mer du har för färdigheter? :-)

Vi hörs!
Kram!

S o F sa...

Jag satt och funderade över var du kunde ha köpt dessa gulliga och charmiga tomtar. Kände inte igen dem.

Å, så har du målat dem själv. Du är ju bara helt fantastisk!
Så bra gjort!

Tycker att de förmedlar en riktigt fin julstämning!

Ha det gott!

Anonym sa...

Håller med dig tomtar verkar det bli mindre och mindre av i julpyntnings sverige.
Dina tomtar är super fina, tänk att kunna göra något så fint själv =)
Hoppas får våran skull att du fortsätter blogga länge ;)

Villa Carl Larsson sa...

Wow har du gjort dessa själv? Det är ju helt otroligt och jättevackert. Förstår att du har en förkärlek till dessa. Jag njuter av varenda bild.

Ha en mysig och trevlig juletid. Kram Josefin

Jes/Vita villa vila sa...

Men herregud människa!!! Vilken talang!!! Vännen du är ju bara sååå duktig. Du - din konstnärliga själ!!! Verkligen urfina.

KRAM Jes ♥

Sol sa...

Nydelige nisser- Juleklem fra meg.

♥ cloudberrie ♥ sa...

Å vad VACKRA Tomtar!!
Jag blev helt kär i din Tomtemor och så ser jag att du gör dom själv, IMPONERAD!!! Jätte fina!!!

KRAM från Eva