onsdag 17 december 2008

Ytterligare ett

Förklädet som jag sydde till sonen efter pepparkaksbaket har fått sällskap. Jag hade en bit kvar av vaxdukstyget, som jag köpte på Stoff & Stil i våras. Perfekt till ett förkläde att använda när sonen ska måla och kladda, tänkte jag.


Jag fick även användning för "snedslåveckaren" som jag köpte på Stoff & Stil vid samma tillfälle. Jag har inte testat den tidigare, så det var kul! Det svåraste var att få in tygremsan i själva "veckaren" men efter lite pill med en knappnål gick resten hur smidigt som helst. Bara att dra i "veckaren" och samtidigt pressa med strykjärn i den ändan där den färdigvikta snedslån kommer ut.

Egentligen ska ju tyget klippas på skrå (diagonalt genom trådriktningen) när man ska göra snedslå. Eftersom tyget är randigt så ville jag inte ha det så och dessutom hade jag nog inte varit tillräckligt generös med tyget för att kunna med att klippa det så...

Jag syr alltid fast snedslå med sick-sack. Det innebär att det inte gör något om jag inte är jättestadig och syr helt rakt - det blir fint ändå. Ett litet tips :-D.


Ett stort, stort tack för alla era gulliga kommentarer om mina tomtar! Jag blir jätteglad!!
Kram

13 kommentarer:

Milla sa...

Så fint och fiffigt!!

Hem och Lycka sa...

Urfina!

kram

Nostalgi och Rosor/Linda sa...

Hej!!
Jättefina, och snygg färg ju..
Förstog inte riktigt va den där makapären gjorde, men snyggt blir de...
Kram Linda

rosenskära sa...

Are you for real?! Finns det någonting i hantverksväg som du inte klarar? Du måste ha en ängels tålamod fast det verkar också som att du verkligen njuter av alt vackert du skapar!

Lena

hwita villan sa...

Men vilka jättefina förkläden! Jag måste bara fråga - yr du upp och säljer?

Kram M

Veronica Tingvall sa...

Du har fått en liten award hos mig.
/Veronica

Vitudden sa...

Hejsan!

Du är ju så himla duktig :-) Jag förstod först inte att det var du som hade målat de fina tomtarna. Att sy är något jag gärna skulle vilja kunna men som jag tyvärr inte är så bra på. Jag får kanske skaffa mig en liten symaskinshörna i huset och börja öva!

Ha en bra dag!
Ulrika

Lilla huset på prärien sa...

Åh så fina förkläden! Den där manicken har jag aldrig sett minsann... är inte heller så insatt i sy-vetenskapet iofs :)

God Jul!

Kram Jenny

Ett hus i vitt sa...

Åh så fina förkläden!! Har ju tänkt tanken flera gången jag med, bara att utöka mina haklappar lite :-D. Stackars sonen har ett reklamförkläde i illgrönt :-(. Snedslåveckare har jag med, spar tid och blir snyggare. Smart med sicksacken, vet inte hur många gånger jag vinglat till på min snedslå... Ska testa det nästa gång. Tomtarna är sååå fina o proffsigt gjorda!! Kram, Anette

Lockas lilla längtan sa...

Vilken bra idé med snedslåveckaren och sömmen. Den måste jag testa!

kram Veronica

Julia sa...

Sååå fina!
Bah, jag viker min själv...dryyygt!

KRAM!

Anja sa...

Oj, vad fina tomtarna är!
Vad DUKTIG du är. Och duktig på att sy är du med. Fiffig grej den där till banden.
Nu vet jag vad jag skall göra med alla gamla vaxdukar som ligger och väntar på att få komma till soporna. Här skall återvinnas!

Jes/Vita villa vila sa...

ÅÅÅ så fina! DUKTIG du är vännen - verkligen!

Hoppas du & dina nära får en underbar helg!

KRAM Jes ♥