lördag 13 december 2008

Lucia

Idag är det lucia! Denna mysiga tradition är en personlig favorit. För många år sedan, 1992, var jag med i luciatåget i vår lilla stad som tärna. De som medverkar i stadens luciatåg får ett smycke och detta bär jag alltid just denna dagen - en rolig påminnelse om en rolig tid.

Vi fick sjunga in våra sånger på band och detta är också tradition att spela upp under lucia. En rolig sak var att vi inledde luciasången Santa Lucia på italienska. Sul mare luccica heter den och jag minns fortfarande texten. Kan inte ett ord italienska men sången gick bra ändå :-D.

Sul mare luccica
l'astro d'argento.
Placida è l'onda
prospero è il vento.

Venite all'agile
Barchetta mia!
Santa Lucia,
Santa Lucia.

Det här är utsikten på vår baksida idag! Kan knappast bli bättre va?! :-D. Nu är julkänslorna på topp och jag har till och med plockat fram ett par tomtar :-D.

Ha en mysig lucia!

7 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Ha en härlig lusse-kväll.
Kram Lallis

Smått och gott hos Lina sa...

Mysigt med snö! Och mysiga traditioner ni har :-)

Trevlig lucia!
Kramar Lina

Bitar av livet sa...

Åh jag önskar att vi hade lite snö.
Fortsatt trevlig Lucia!
/Emma-K

Under en vind sa...

Vilka underbara minnen du har till denna dag!

På skolan där jag jobbar är det klass 6 som står för luciafirandet, det gav mig minnen under gårdagen....när jag gick i sexan för 21 år sen (va är det klokt så fort åren går....???) så var det jag som stod med luciakronan på samma skola!

Ha det gott, kram!

StrandviksVillan sa...

Åååh, jag har också varit med och lussat, t.o.m som lucia för vår stad, tror det var -93 och då fick jag också ett smycke, men det är så stort så jag kunde inte ha på det på jobbet idag ;)
Trevlig fortsättning på tredje advents-helgen!
<3 Anki

Anonym sa...

Hoppas att du har haft en trevlig Lucia, vännen! Här i London har det regnat hela dagen sa jag har stannat inne framför brasan och njutitensmula av att lasa din fina blogg! Kram

Ann-Catrin sa...

ilke härlig syn.. SNÖ!!
tror aldrig jag längatat efter den men i år så...
Härliga bilder!
kram
a-C