måndag 8 december 2008

Pepparkaksbak

I helgen var det pepparkaksbak för lille sonen och hans kompis. Det var roligt ungefär i tio minuter sen sprang de och lekte.. Så deras mammor fick snällt rycka in för att se till att det verkligen blev några pepparkakor. Vi led inte så särskilt mycket dock, utan tyckte att det var väldigt trevligt :-D.

Något jag insåg vid pepparkaksbaket var att jag inte sytt något förkläde till min lille son - underkänt att bara sy till sig själv... Så på kvällen, efter att vi bakat, fick han sig ett eget litet förkläde. Kan väl vara bra inför framtida bakning.

Min älskade symaskin har en mängd fina sömmar, så jag valde en av quiltsömmarna för att sy ihop nederkanten efter vändning (sydde det dubbelt). Jag ska även passa på att klargöra att broderierna på julgranmattan i förra inlägget är gjorda på min kära symaskin - jag ska inte ta åt mig äran av dem ;-) :-D. Jag har en Designer 1 från Husqvarna Viking - inte rolls roycen som jag var bortskämd med för några år sedan, men mer om den historien kan du läsa HÄR.

Ha en riktigt bra dag!

12 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Ja de brukar vara lite otåliga hehe. Men vad fint förklädet blev och även hjärtat i förra inlägget :)

Kram

Sara sa...

Med ett så fint förkläde går det minsann inte att lämna baket, så nästa gång kommer han nog allt att hålla sig kvar tills kakorna är färdiggräddade ;)

Pia sa...

Så dygtig du er:-) Hvilket fint forklæde du har syet:-)


Kram:-)

Hem och Lycka sa...

Så sött förkläde, blev jättefint! kram

Graadskan sa...

Så fint du sytt!! Vill också ta fram symaskinen!!

Jag gillar också zink - i massor! Just nu finns det ju hur mycket fina zinksaker som helst att köpa också! Farligt...

Kram Camilla

Lilla huset på prärien sa...

Ah... precis så brukar det vara här också. Därför blir det inget pepparkaksbak detta året för oss. Eventuellt slänger jag in några färdigbakade i ugnen bara för att det ska dofta gott i huset - för den doften älskar jag!

Fina bilder! Ha en skön vecka.

Kram Jenny

Anonym sa...

Så fint förklädde du gjort!

Smått och gott hos Lina sa...

Gulligt med två små pepparkaksbagare :-)

Fint förkläde, klart lille bagaren ska ha ett fint förkläde också :-)

Kramar Lina

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Å så söta små sockerbagare & vilket underbart förkläde! Du är så himla duktig med din symaskin!!! *avundssjuk* :D

Största kramen!
Jes ♥

Mi :) sa...

Superfint forkle :)) Min lille prinsesse ble utstyrt med forkle som gikk helt ned til hendene og laaangt nedover magen før vi tok fatt på årets pepperkakebaking :D
Men det ble vellykket - hun holdt på lenge, lenge og trykket ut ne masse fine kaker. Nå gleder vi oss til pynting, som tradisjon tro ikke finner sted før litt nærmere julaften :)

Bare vent til pepperkakene skal spises - DA kaster nok guttene alle leker og kommer løpende ;)

Ha en koselig uke!

Mi:)

Mi :) sa...

Hej igjen, glemte å si at det ligger en liten sak til deg hos meg ;)

♥ Fyra årstider sa...

Å, tack för dina ord. Det är vad "folk" säger till mig med...hur hinner du?, hur kan du ha så fint?, hur har du råd? osv. Ibland undrar jag om det är avundssjuka?? Jag gör som du skiter i tv och bloggar. Kram till dig/Lotta