måndag 6 september 2010

Ambitionsnivå

Det har hänt något med ambitionsnivån mellan första och andra barnet...

Jag sydde vimplar till lillebrors blivande rum, förra veckan. När jag sydde vimplarna till storebror så var det väldigt mycket mer jobb som lades ner på dem. Jag vändsydde, la mellanlägg emellan för att de skulle bli stabila osv osv. Det gick inte riktigt till så denna gången... Men det blev vimplar :-D.

Jag fick många frågor då, hur jag gjorde (det kommer fortfarande frågor om dem ibland), så därför ska jag vara riktigt pedagogisk och visa precis hur det gick till den här gången.

Först klippte jag ut en mall i tjockare papp. (Till storebror skaffade jag ett tjockt A4-papper för att vimplarna skulle bli så stora som jag ville ha dem. Denna gång kollade jag bland vår återvinning, vilken kartong som var störst och hittade en pastapaket...). Man tager vad man haver :-D.

Sen skar jag ut tyget, efter mallen:

Eftersom "aptyget" var så tunt (och jag inte orkade fixa med mellanlägg denna gång) så sydde jag ihop "aptyget" med det andra tyget som är i kraftig bomull. Det andra tyget är alltså samma som kuddarna i kökssoffan nedan (från Åhléns) och aporna är från Stoff & Stil. Latmasken sicksackade bara ihop de långa sidorna - ingen vändsömnad den här gången inte ;-).

Sen pressade jag vimplarna.
Efter att ha sorterat mönstren efter "den randiga sidan" la jag ut vimplarna på bordet, för att veta i vilken ordning jag skulle sy ihop dem. Varannan apa och varannan randig. Sedan plockade jag ihop dem i en hög, liggandes i rätt ordning.

Jag tog sedan färdigt snedslå-band och pressade på mitten. Sen la jag vimplarna i bandet allteftersom jag sydde. Även snedslå-bandet sydde jag ihop med sicksack - ett tips för dig som inte är expert på att sy rakt. Raksöm är väldigt avslöjande och minsta lilla "böj" syns. Dessutom är det snyggt med sicksack tycker jag.

Det blev nog nästan 10 meter vimplar den här gången också - även om de inte är lika välsydda och välarbetade! :-). Men vad gör väl det! :-D

6 kommentarer:

Kristin sa...

Hej du! så fint det blev tycker jag! Vändsytt eller ej så är det så fint och sött med vimplar i barnrum, tycker jag! Hoppas allt är bra med er, kram från "nästan-grannen"

S o F sa...

Men fint blev det ändå! ;)

Ha det gott i veckan.

Beas barnslikheter sa...

Vilka fina!

Fast jag tycker förstås att det är mycket bättre att man beställer vimplar av mig, än sy egna...hihi. :-)

Du är duktig du som pysslar och står i.

Josefin - Krydda Livet sa...

Tack för den fina pedagogiska undervisningen :) Jättefina vimplar verkligen!!

Vitt och Blått sa...

Jättefin tycker jag!!! Gjorde en lång till altanen i våras och den vändsydde jag men utan mellanlägg, nästa gång gör jag som du. Ha en bra vecka - kram Ewa

Anna sa...

Jättefina ! Kram