torsdag 15 september 2011

Måla råvitt

Nu är det dags för ett litet "målarfärgs-inlägg"! Jag målar alla mina målarprojekt med Flüggers råvita färg, en halvmatt med 20 glans. Tidigare använde jag den oljebaserade färgen (se inlägg om det HÄR), men den har tagits bort av miljöskäl. Så nu har jag den vattenbaserade färgen. Det finns både för- och nackdelar mellan olje- respektive vattenbaserade färger, men jag tycker att "miljö-skäl" smäller högst :-).Vad är det som är så bra med den här färgen då? Jo, det är en vit färg som är bruten åt det svart/grå hållet. MEN om man bara bryter en vit åt svart så får man en "blåton" som gör färgen kall. I denna blandningen har man därför även lagt till umbra. Umbra är ett mörkbrunt färgpigment, en jordfärg, som gör denna färg varmare. I vissa vita blandningar häller man i ockra (gult) för att få värmen, men det gillar inte jag! Jag tycker att den vita färgen då kan upplevas lite "nikotin-färgad". Så därför älskar jag denna blandningen!!


MEN i helgen köpte jag ytterligare en 3-liters burk (det går åt några sådana för mig..). Den kostade då 680 kronor...!! :-o. Det tycker jag var väldigt dyrt! Så har du något tips på en färg du gillar som inte kostar skjortan, så vänligen dela med dig! :-).

2 kommentarer:

Michaela sa...

Hej!

Jag vet att min kompis använder Cheapy´s möbelfärg och är väldigt nöjd med det. Finns i olika blank- och mattgrader

Dock är anledningen till denna kommentar att jag undrar huruvida du använder dig av roller, eller pensel när du målar dina möbler med denna färg som du berättar om? Och vilken grund du brukar använda?

Jag har två äldre fantastiska skåp som jag ska måla, men är rädd för att det ska bli fel och letar därför efter tips. Du verkar vara lite av ett proffs när det kommer till restaurering av gamla möbler med hjälp av målarfärg, och därför tänkte jag att du kanske hade lite tips att dela med dig.

Tack för en underbar blogg.

Vänliga hälsningar

MISS ALICIA sa...

Hej!

Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.

Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!

Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?

Välkommen!

Vänliga hälsningar,
www.missalicia.se

PS. Just nu pågår också en tävling!